Jump to content
FAS Goran

janko

Members
  • Content Count

    12
  • Joined

  • Last visited

About janko

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 06/01/1979

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

Previous Fields

  • Garage
    Grande punto

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. e drugari hvala na pomoci....sirena sama proradila....
  2. Pozdrav ljudi. Imam mali problem sa sirenom na marei...ne znam da li se nekom desilo....pre par dana sam osetio da mi sirena ne radi najbolje....svaki put kada bi zasvirao sve sam jace morao da stiskam volan....juce je izgleda totalno prestala da radi. Posto nikada nisam imao slicne probleme ni na jednom autu nemam pojma da li se to resava obicnim menjanjem osiguraca ili je situacija malo ozbiljnija Nadam se da ne moram da skidam volan jer u tom slucaju moram da idem u servis jer ne bi da ispalim airbag u glavu
  3. Pozdrav ljudi, evo i ja da kazem da moja marea ima isti problem...svetla su bacala mozda 2-3 metra ispred auta...podesio sam farove sa onim malim plasticnim navojima iznad fara...malo sam ih podigao ali mi i dalje deluju da su dosta slabi. Imam kolegu taksistu koji mi se kune da je njegova marea imala nenormalno dobre farove sada vozi nekog citroena i zali za mareom sve u svemu mislim da imam problem sa prljavim staklom....e sad...hteo sam da operem farove iznutra ali nisam 100% siguran da li moram ceo far da vadim ili samo da skinem staklo koje drze 2 ili 3 zabice....ako je samo do toga opet mi nije jasno da li je staklo zalepljeno sa onom gumom ili ga samo zabice drze...voleo bi da mi neko kaze ako zna....eto toliko.
  4. Bio kod majstora. Prikacio na racunar. Egr ne radi a inace je bio zatvoren. Protokomer je bio katastrofa. Probao je da ga ocisti medjutim nista. Kupio novi protokomer kaze ispod cene (6000 din. Bosch). Cim smo ga promenili auto je poleteo. Ide kao i pre ako ne i bolje. Rekao mi je da egr ne diram ako necu da idem preko grane. Obzirom da mi se zena porodila pre mesec dana svako inostranstvo je daleka buducnost za mene. Mozda tek neka Grcka padne sledece godine. Hvala svima na komentarima i pomoci. Svi ste . Pozdrav.
  5. Evo ovako. Zvao sam jednog majstora i rekao mu simptome. Rekao mi je da izadjem i da proverim ulje i da isturiram auto da vidim da li baca crni dim. Odradim ja sve to i nista. Ulje normalno, motor ne dimi ni preko 3000 obrtaja. Cak se nikakav dim ne vidi. Turbinu cujem oko 2000 zavrti. Kad sam mu javio rece da ili je filter goriva koji sam navodno promenio na velikom servisu (tako bar kaze majstor koji mi je radio) ili lose gorivo. Citao sam da ovde o tom "problemu" nasih majstora koji sve pripisuju nasem losem gorivu pa sam se opet vratio na EGR. Isao sam jednom u Tim servis na vidikovcu i tamo mi je jedan majstor povezao na komp i rekao da mi pravi losu mesavinu vazduha i goriva. Tada mi je jos rekao za taj EGR ali ne znam da li on moze stvarno da napravi bas toliki problem. Vidim da mnogi ovde zatvaraju taj EGR i kazu da im auto ide super. Meni su opet rekli da ako ga izvadim-zatvorim ili sta vec da zimi necu imati nikakvo grejanje. Ne znam sta da radim. Videcu sa likom koji mi je radio veliki servis da li je stvarno menjao filtere ako nije odo u posetu. Inace auto se ponasa isto kao i juce znaci ne vuce ni malo.
  6. Potpuno si u pravu ovo mi je prvi dizelas. Iskreno zadovoljan sam sa voznjom ali stvarno nemam nikakvog iskustva sa odrzavanjem. Inace ne mogu za sebe da tvrdim da sam vrsni poznavaoc auto mehanike tako da volim da se raspitam kod ljudi koji se u to razumeju. Hvala na saevtu probacu da pronadjem i procitam nesto pre nego odem do majstora. Samo me jos jedna stvar interesuje a to je da li smem da vozim auto po lokalu ili bi trebao da ga parkiram i cekam nekog da me odslepa?
  7. Zdravo ljudi. Imam Fiat Mareu 1.9 jtd i danas kada sam krenuo na posao auto je poceo slabo da vuce. Znao sam da treba da sipam gorivo i pomislio sam da nije mozda riknuo pokazivac. Nekako sam stigao do pumpe (mol) i normalno sipao. Posle toga sam nastavio potpuno normalno da vozim. Vukao je uzbrdo normalno kao da se nista nije desilo, palio turbinu i sve sto treba da radi Taman sam pomislio da je sve ok i da je samo gorivo problem posle 7 sati stajanja na parkingu kada sam kretao kuci ponovo ista stvar. Na uzbrdici nece da vuce, na ravnom jos i nekako Jedva navucem na 2000 obrtaja. Lazem u drugoj sam probao da ga navucem na 3000 ali nisam uspeo. Mislim da ni turbinu ne pali. Da nije mozda turbina otisla i kako da znam da li jeste. Rekose mi da je mozda filter goriva ili taf EGR ili kako se vec zove. Ja se sve nadam da je to jer turbina kazu ne crkava tako lako. Navodno bi trebalo ulje da trosi neko vreme a ja evo vec 6000 vozim i ni kap ulja nije potrosio. Iskren da budem nisam gledao da li dimi pozadi kada ga nagazim i to su mi rekli da moze da bude pokazatelj filtera i EGR-a. Znaci simptomi su: Nece da vuce lepo Mislim da ne pali turbinu ni preko 2500 Nije do sada trosio ulje....valjda ne trosi ni sad. Imam jos samo jednu napomenu. Pre nedelju dana sam odradio dopunu klime koja nije paljena verovatno jako dugo vremena jer je bila skroz prazna. Eto to je jos jedan detalj koji mozda moze biti koristan. Mada ja mislim da nema neke veze. Inace je auto kupljen u Januaru ove godine i odradjen je veliki servis. Hvala na bilo kakvoj pomoci.
  8. He, kakav majmun Na diskove sam i mislio ali kao sto rekoh nisam neki strucnjak za kola. Hvala u svakom slucaju.
  9. Menjao sam plocice napred i majstor mi je rekao da cu morati da menjam i cilindre sledeci put. Ulje za kocnice na normalnom nivou. Da li da idem kod mehanicara ili elektricara? Hvala u svakom slucaju.
  10. Zdravo ljudi, kupio sam Fiat Mareu 1.9 JTD 2002. Jako sam zadovoljan sto se tice potrosnje (6.8) po gradu, rada motora i komfora Jedina stvar koja me nervira u zadnje vreme je ta sto mi se pali zuta lampica na kojoj pise ABS i lampica za rucnu kocnicu. ABS radi jer sam imao jedno malo jace kocenja na koje je odreagovao. Takodje reaguje i kada naidjem na neki sljunak ili mokar put tako da mislim da to nema neke veze sa tim (bar se iskreno nadam). E sad, fora je u tome sto je to pocelo da mi se desava posle pranja automobila na cetkama. I jos da dodam da mi te lampice ne svetle stalno nego uglavnom posle duge voznje. Nekada se uopste i ne pale. Predjem i po 20-30 km a da se ne upale, dok se nekada upale cim startujem motor. Ja se iskreno nadam da su u pitanju samo neke zicice ili zaprljani senzori, ali ako je neko imao slicna iskustva ili mozda zna o cemu se radi da mi pomogne sa nekim savetom. Nisam neki poznavalac automobila a vidim da su ovde svi jako dobro upoznati sa tematikom zato svima koji mi pomognu na bilo koji nacin.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...