Jump to content
FAS Goran

Morrison

Members
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

  1. Ne kažem ja da je to tako, nego su mi tako rekli ljudi koji su "stručnjaci", navodni stručnjaci. Čak su rekli da je to normalno kod auta koji imaju dosta elektronike pa tako navode da novi Bentley ima na sebi kabel koji se u garaži utakne u utičnicu u zidu za slučaj da auto ne vozi duže od 3 dana jer njegova silna elektronika navodno troši struju žestoko. Ja ću nastojati naći gdje vuče struju, ali ako mi se desi kao mom susjedu koji je tražio i nije našao (ili je možda našao, ali se radi o dijelu koji je preskup za promijeniti), tada bi trebao puniti.
  2. Čitao sam na Hrvatskom forumu da je kod stila to standardno, da se s vremenom skupi kamenca na instalacijama, da vlaga ulazi u žice i da onda vuče struju. Kažu da neće to biti lako pronaći gdje je. Jedino da je bilo možda spojiti unimer i onda vaditi jedan po jedan osigurač. Možda na taj način nađem. Ali moj susjed koji isto ima Stila kaže da je pokušao tako tražiti pa da nije uspio.
  3. Stilo mi vuče struju dok stoji, a ne vozim ga često jer sam svako malo na terenu. Onda ja dođem s terena nakon 10-15 dana, a auto neće da upali. Zato moram auto ostaviti susjedu da on u garaži puni akumulator sa klasičnim punjačem. Toga mi je na vrh glave pa bi htio ugraditi ovo da mi barem održava akumulator na istoj razini, da se ne isprazni u roku 10 dana ili manje. Nego, da li je ova preinaka prekomplicirana ili je to sitni zahvat?
  4. Mislio sam staviti solarni punjač akumulatora, nešto tipa ovoga: http://www.ebay.co.uk/itm/Solar-Battery-Charger-Panel-Trickle-For-Car-Motorcycle-Tractor-Caravan-4-5W-12V-/131321092744?pt=UK_Gadgets&hash=item1e9358da88 Problem je ovakav: Ovaj punjač ide na upaljač. Meni upaljač nije spojen sa akumulatorom osim ako se da kontakt. Da li je moguće kod Stila srediti da upaljač bude stalno povezan i bez konakta ili je to preveliki zahvat u koji se bolje ne upuštati?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...