Jump to content
FAS Goran

nenovaleks

Members
  • Content Count

    24
  • Joined

  • Last visited

About nenovaleks

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 05/25/1976

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Mladenovac

Previous Fields

  • Garage
    Alfa 147 1.6TS 105KS, KIA RIO 1.3 RS, ex Punto Mk1 1.1 55s,
  1. Pazario sam drugi auto (sa klimom) tako da mi je ovaj sada visak, ko hoce za sebe maksimalno servisiran auto, eto prilike Mozete slati ponude u inbox. Osnovne informacije: Punto 1.1 55s 1996 - Ja sam drugi vlasnik, kupio sam ga 2013 od prvog vlasnika u Srbiji - Presao: 168000 km - do velikog servisa ima jos 30000km, do malog servisa jos 3000km - Registrovan do 08.03.2016 - Nema klimu - Servisna knjizica. - 4 zimske gume na njemu(KLEBER), prednje(6,5mm), zadnje (4mm), + 2 felne i 2 letnje solidne gume. - Akumulator Varta stavljen novembra 2013 Cena: 1300 EUR Note: prenos je obavezan, dajem samo kupoprodajni ugovor, Punto je predstavljen ovde i tu se nalaze sve informacije i jos slika: Moja zujalica - Punto Mk1 55s https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/66274-moja-zujalica-punto-mk1-55s/#entry1123242 Servisi 2013/2014: - zamenjen je mali hladnjak grejanja u kabini, - uradjen veliki servis (zamenjena je i vodena pumpa i antifriz), - servisiran alnaser i starter, - zamenjen srednji lonac auspuha, - kompletno sredjene kocnice (novi diskovi, plocice, dobosi paknovi, sajla rucne), - zamenjeni prednji lezajevi , utegnut na trapu (zamenjena desna viljuska i uradjena je reglaza trapa), - stavljene nove svecice(NGK) i kablovi(BOSH) - zamenjeni svi nosaci motora, - stavljene nove zimske gume KLEBER, - novi akumulator VARTA. Servisi februar 2015: - Stavljena je nova pumpa za gorivo (meat doria)- Zamenjenje osovinice sa lezajevima na zadnjem trapu- Novi set kvacila (LUK)- Semerinzi - Predihtovan je menjac- Novi prednji amortizeri (LUK)- Zamenjene su kocione cevi i kociono ulje- Zamenjene svecice (NGK)- Ocisceni i podmazani svi lezajevi na tockovima- Ociscene i ubacena nova mast u poluosovine- Reglaza trapa Nedostaci: Ima sitnih ulubljenja i ostecenja na limariji, ne radi airbag vozaca.
  2. Zdravo Marko, Spolja i unutra stanje je extra, provozao sam je - deluje utegnuto, nisam primetio neko cukanje na trapu ili zanosenje, kocnice su OK bile, dobro je vukao i na benzinu i plinu, nije bio bucan i nije se gusio, kvacilo je bilo OK, medjutim nismo stigli do mog majstora da nakaci dijagnostiku i da sve detaljno pregleda, nedostaci: - menjani su lezajevi na klimi, ali nije klima napunjena, treba proveriti klimu da liuopste radi, - treba proveriti centralnu bravu, poseduje 2 kljuca, ali ne rade daljinske komande (baterija, kontakti), - vlasnik ima ugovor o kupovini od prosle godine, ali nema ovlascenje tako da treba ganjati prethodnog vlasnika za ovlascenje ili ugovor (mozda je to resio u medjuvremenu)
  3. Nazalost nisam uzeo ovaj auto, u medjuvremenu sam imao neke nepredvidjene troskove, pa sam morao da odustanem od kupovine.
  4. Hvala, udoban, stabilan, prefinjen, pun opreme u karavan verziji - pravi porodicni auto Od dizela eventualno samo traktori dolaze u obzir , salim se naravno, navikao sam na benzince sto se tice rada motora, voznje i samog odrzavanja, tako da se njih drzim, hvala, kolega
  5. Pozdrav, Ako hoces mogu na PP da ti posaljem broj telefona mog majstora koji mi vec 2 godine odrzava ljudski 2 auta, ovog Punta i Alfu 147. Jutro uradjena reglaza trapa des photos
  6. Hvala Jako me lepo sluzi, dosta prelazim sa njim i nijednom me nije zeznuo na putu, zato i ne stedim na njemu, A da, sto se tice ulja zadnje dve zamene sam sipao Liqui Moly 10w40 mos2, u prvoj sam stavio i Ceratec aditiv (ide na 50000km) Primetni efekti ovih Liqui Moly cuda : - dosta mirniji i tisi rad motora, smanjio je potrosnju goriva za nekih 5% (merio sam sipanjem goriva do cepa, presao 200km lagane voznje na otvorenom 80km/h, opet sipao do cepa, potrosio je 8,4l odnosno 4,2l/100km), ima tu jos dosta faktora koji uticu na potrosnju, kada se uporedjuje, ali mi se cini da je smanjio malo.
  7. Malo se radilo ovih dana Ukupno predjeno od kupovine 60000km (za ukupno 2 godine), u zadnjih godinu 30000km - Stavljena je nova pumpa za gorivo (meat doria) - Zamenjenje osovinice sa lezajevima na zadnjem trapu - Novi set kvacila (LUK) - Semerinzi - Predihtovan je menjac - Novi prednji amortizeri (LUK) - Zamenjene su kocione cevi i kociono ulje - Zamenjene svecice (NGK) - Ocisceni i podmazani svi lezajevi na tockovima - Ociscene i ubacena nova mast u poluosovine
  8. Uzeo sam bio celu tablu sa meracem temperature i obrtomerom, analogne su table Merac temperature je povezan preki zice na sondu i radi bez problema na mestu starog dok obrtomer sam po sebi pase na mestu casovnika i tu leze na kontakte ploce koji postoje, ali ne znam sta je tu jos sve potrebno da se namesti da radi.
  9. Hvala puno, Ta sijalica je ubedlijivo najgluplja stvar - kada se upali vec je sve gotovo , odmah kad sam uzeo auto, ubacio sam merac tempature sa drugog modela, imam i obrtomer, ali nije instaliran, da limozes da mi preporucis nekog ko bi znao da ga poveze?
  10. Extra ocuvan auto, svaka cast za poliranje farova

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...