Jump to content
FAS Goran

Shicky

Members
  • Content Count

    112
  • Joined

  • Last visited

About Shicky

  • Rank
    Regolari

Recent Profile Visitors

2771 profile views
  1. Pozdrav. Znam da je bas davno bilo, ali me interesuje kako si rešio problem sa korektorom kocenja na Fiat Bravi.Kod mene zadnji hvataju nejednako i imam problem na tehničkom pregledu. Taj korektor na zadnjij torziji je bez opruge samo ulaze cevi u njega i nema nigde da se kupi,čak ni u inostranstvu. Da li možda može da se postavi onaj sa oprugom zakačenom za torziju.? Miša.

  2. Pozdrav,imaš li možda prednji amortizer za Brava 1.2 16v i koja je cena jednog ili u paru?Takodje pitanje,da li imaš možda neke plinske sequent dizne za isti,moja jedna Med je otišla u večna lovišta. pozz
  3. Dakle,potreban mi je prednji amortizer u dobrom stanju i polovan (ili nov) set sequent dizni za gas,jer su moje zveknule.Kontakt na pp. pozz
  4. Zapušen ti je mali hladnjak,promeni ga i imaćeš grejanje,odradio to za vikend i sad duva toplo i na leru.
  5. Proverio sam i pritisak u gumama,on je ok,to je i meni prvo palo na pamet.Podizao i točak,probao rukom da ga mrdnem levo-desno i ne primećuje se nikakvo šetanje i luft tj verovatno ne mogu da delujem silom potrebnom da bi luft bio primetan.Obara otprilike oko 1cm spoljne ivice i posle svake vožnje ivice gume su primetno tamnije zbog trošenja iste.
  6. Proveriću i to,ali je problem da skida obe spoljne ivice gume,pa nisam baš siguran kako namestiti trap .Izgleda da je dobilo lufta u samoj viljušci,nova u najavi
  7. Prošli vikend zamenio ležaj zadnje leve viljuške zbog problema sa obaranjem spoljnih ivica gume.Problem nisam rešio i dalje mi "brusi" gumu po ivici.Zamenio zadnje gume i problem se nastavlja.Pre toga mi se nije čulo nikakvo lupkanje ili nešto slično.Jel imao neko problema sa ovim tj da li je stvarno viljuška ili je problem u nečem drugom?
  8. To je to,verovatno je regulator kočenja u pitanju,čitao sad na hrvatskom forumu da odgovara od Tipa 1.8 16v,prozujaću sutra po otpadima.Bilo bi dobro ako neko ima sliku tog regulatora kočenja neka je postavi.
  9. Još jedno pitanje..bio danas na otpadu da kupim taj famozni 5-ti cilindar i poludim.Na mom 5-om cilindru NE POSTOJI opruga i mehanizam za regulaciju opterećenja.Cilindar jednostavno stoji,zakačen za zadnji deo,bez ikakve regulacije!?!? Dečko mi pokazao pet komada i svi imaju taj mehanizam,a kod mene nema.Pritom nije ništa dirano niti skidano,takav je fabrički Jel ima neko sličan na svom autu ili je moj izuzetak ('ebo ga ja baš) Ako može neko od majstora da se javi,da li bi mogao da se postavi ovaj sa mehanizmom umesto ovog trenutnog? Fiat Bravo 1.2 16v bez ABS pozz svima..
  10. I meni se isto palio ventilator sam od sebe nakon neke neravnine i to na najveću brzinu.Problem sam rešio tako što sam skinuo pepeljaru,zavukao ruku iza prekidača ventilatora i pritisnuo ga,od tad me više nikad nije zezao.
  11. Pozdrav svima! Od skoro imam problem sa kočnicama tj sa preraspodelom sile prilikom jačeg kočenja.Naime,ujutru sam ostavio auto na parkingu i nije bilo problema prilikom kočenja,ali popodne mi je papučica bila za nijansu tvrdja i auto se ponašao kao da vučem ručnu kod naglih kočenja tj zadnji točkovi jače hvataju i blokiraju,dok prednji nemaju dovoljnu kočionu silu.Nema klasičnog "pobadanja" na prednje nego mi blokiraju zadnji i okrenuo sam se na snegu-srećom bez posledica.Pločice i diskovi su u dobrom stanju tj relativno skoro menjani!Bio kod nekog "majstora" on kaže da je verovatno servo kočnice,dok mi drug kaže da je glavni kočioni i da je on imao isti problem.Nisam pametan šta da radim i šta da menjam,ako je neko imao sličan problem-svaka pomoć je dobrodošla! Zaboravih:auto nema ABS! Hvala unapred na pomoći!
  12. Drugari i sapatnici pozdrav,treba mi pomoć oko veličine ovih čepova (nalaze se sa zadnje strane ka menjaču).Naime gubim vodu u sistemu upravo preko jednog od ovih čepova.Intresuje me njihov prečnik,nude mi u prodavnici 34,5 i 36 mm (čini mi se).Ako neko ima tehničku datu za ovaj model koristio bi mi ovaj podatak. Hvala unapred na odgovorima!
  13. Očigledno da smo zemlja u koju se uvozi falš roba bez problema,nije ni čudo što se dešava toliko nesreća kad najosnovnije stvari na autu ne možeš da zameniš kao čovek...Potražiću Bilstein pa šta nađem ili da sačekam da neko krene preko i donese mi nešto kvalitetnije..videću jbg...
  14. Jbg svašta sam čuo za Monroe,uglavnom da bežim od njih,jer kao kod nas je teško naći original i brzo propadnu..treba biti pametan..
  15. Jel zna neko gde mogu da nađem Bilstein,jer moram da čekam u Beogumi da nabave KYB?!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...