Jump to content
FAS Goran

Juric

Members
  • Content Count

    15
  • Joined

  • Last visited

  1. 18.06.2014 Lancia kupljena... 19.06.2014 Neki majmun mi kljucem izrezbario haubu...
  2. Od kako sam kupio auto (skoro 3 god), od prvog dana ga servisiram u Fiat servisu Đukuić Zrenjanin, i mogu da kažem da imam samo pozitivna iskustva sa njim. Možda cene i jesu malo više, ali je sve odrađeno u najkraćem mogućem roku (imao havariju sa dihtungom glave, rešena isti dan, sa sve šlepanjem 50km, cca 220e). Svaki put kada sam došao, sa zakazivanjem, bez zakazivanja, bio sam prvi. Majstor ima vremena i da popriča i da objasni, i svaki put zajedno testiramo auto nakon bilo koje intervencije. Uglavnom, sve preporuke.
  3. Ma ne kazem da ne valja, samo pitam dal neko mozda zna kakvo je stanje, sto sa autom, sto sa prodavcem.
  4. Sto se tice opreme, i nije da ima nesto specijalno, po meni klot osnovni paket + tempomat (korisna stvarcica, al za nekoga ko svaki dan prelazi po 200km auto putem), a za cenu, mislim da ce je dati za 7500
  5. Mala pomoć, snimio sam da se ova Lancia vec duze vreme nalazi u oglasima, pre je imala neke BG tablice i na slikama je bila parkirana ispred garaze, al mi je daleko da dodjem da je obidjem (Delta mi je prvi pik za kupovinu, a zbog jednog primerka, koji moz bit ne valja nista, da potezem 200km...). http://www.polovniautomobili.com/oglas4571584/lancia_delta_16_mtj_120_ks/ I ovde je ispred garaze, ona je bila drugacija
  6. Nismo se razumeli, kad radim mali servis ide zamena ulja i filtera, a kad radim veliki isto to plus svecice, kablovi, vodena pumpa, antifriz, zupcasti, klinasti i spaneri. Zato sam ono napisao. Ja mali radim na 15000 (selenia gold 20k), dok sam veliki uradio pre nekih 40k i planiram da sledeci bude veliki. Sto kazu, motor prede.
  7. Zasto bih radio mali servis kada se sve radi u sklopu velikog servisa?
  8. E sad, ako cemo tako da gledamo i nov auto moze da se pokvari...
  9. Jeste, ja kada sam kupovao moj sadasnji auto prvosto sam uradio je veliki servis i kocnice iz razloga sto nisam imao nikakve podatke o prethodnim servisima i odrzavanju, kao ni servisnu knjizicu, a da verujem prodavcu o stanju i kilometrazi za auto star 10 god bas i nemam nameru, ali (uvek postoji ali), ako je covek dobio servisnu knjizicu sa datumima i opisom sta je uradjeno, pogotovo za auto koji je 2009 godiste (a pretpostavljam da jeste), a mozda trenutno nije imao ni novca da to sve uradi (svi vrlo dobro znamo kakvo je stanje u drzavi), licno ni ja ne bih pravio bespotrebne troskove...
  10. Negde sam procitao u nekim novinama, dal vrele gume, kao da sedista ne pruzaju dovlojnu bocnu potporu. Gde su oni vozili? Na stazi u Monaku pa su ih iscimale krivine? Ili mozda na cemernom? Kontam da bi trebala da budu bolja, kao u alfi.
  11. Pa i meni je bilo nelogicno da je auto od 120ks "slab". Vecina vozila koja se voze po nasim putevima ima do 110ks, bilo da su benzinci ili dizelasi (ne govorim o visoj klasi nego o automobilima koji su nama pristupacni, sto cenom, sto potrosnjom). Po meni je, za prosecnog korisnika koji pazi i na potrosnju i na registraciju i cenu odrzavanja, ova lepotica ivise nego dovoljna. Nervira me kad kazu da joj sedista nisu udobna, a do juce su se vozili u "traktoru" (prim.aut. golf II).
  12. Zaboravio sam da kažem da trenutno vozim Bravu 1.2 16v 80ks 2001 mislim da je 114Nm, i da je to auto koji u potpunosti zadovoljava moje potrebe (brzina, ubrzanje, potrošnja, malo manje udobnost), i da taj motor sasvim pristojno nosi 1040kg, jednostavno ne vidim razlog da 120ks i svojih 300Nm bude nekome malo?! Tek sad mi nije jasno, piše da dotični model ima cca 1400kg!?!?!
  13. Planiram da kupim jednu Delticu u skorije vreme, pa sam pokušao da se informišem na forumu koji motor zadovoljava moje potrebe. Elem, pošto kod nas u ponudi (polovnih) vozila još uvek nema benzinaca, a twin tubo mi nije neophodan, izbor je pao na 1.6 120ks i 2.0 165ks. Pošto se isti motori ugrađuju u Fiat Bravo, pretpostavljam da su podjednako pouzdani i relativno jeftini što se održavanja tiče, ali mi nije jasno (dosta se provlači po forumu) kako je motor od 120ks slab za auto od 1600kg? Primera radi, moj brat ima 307 1.6 109ks, doduše benzinca, koji je težak oko 1550kg i sasvim fino ide, drugar ima passata B5.5 1.9tdi sa 130ks i isto 1600kg mase i ide fantastično, a Delta sa 120ks nema snage? Hvala na odgovoru.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...