Jump to content
FAS Goran

mornar popaj

Members
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

About mornar popaj

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Banat
  1. Kupujem ispravan motor za Punto 1.9 d, može bez agregata.Tel. 062 195 1625.
  2. Negde sam pročitao,na temu koliko vam auto troši ," sipam za 1000 dinara i to sve potroši".
  3. Uslikao sam, ali negde su usnimljene na kompu a nemogu da ih nađem a sa kartice sam izbrisao.
  4. Sedišta prednja od mini vana,zadnje verovatno od punta 1,tapaciri za vrata zajedno sa plastikom i rukohvatom,zadnji tapaciri,limeni profilni nosač za teret bez daske .Na njemu se mogu namontirati zadnja sedišta. Prednja sedišta su u solidnom stanju,vozačevo se ne preklapa a na suvozačevom je odvijen šraf naslona tako da se preklapa.Boja prednji sedišta plava i tapacira vrata a zadnji tapaciri su crno sivi.Napominjem,stajalo u VAN u. Cena,koliko date. Oglas važi do kraja meseca.
  5. Ponekad svratim na sajtove polovnjaka i interesantna mi je prodaja odnosno zamena automobila. Cena za keš je određena, ali u zameni za drugi auto je skuplje za popriličnu sumu novca. Ako ja hoću da zamenim svoj auto za takav iz oglasa, onda i ja mogu povećati cenu za koliko i prodavac i to mu dođe isto. Međutim, kada stupite u kontakt sa vlasnikom, on vama odredi cenu vašeg auta, jer se on razume u cene i auta. Naravno, lupi cenu toliko da vaš auto, iako je noviji, bolji i skuplji, ne vredi koliko njegova kanta. Isto mi je zanimljiv jedan paradoks oko zamene. Čovek prodaje, odnosno menja auto, za jeftiniji, a cena mu je 500 evra.
  6. Buba -1969. Ovo mi je najdraže auto. I dan danas se kajem što sam je prodao. Verovatno što je prvenac. Golf 1 -1978. ova krntija mi je živce uzimala. Ferguson je bio bolji. Fića - nezna se.Služio za pecanje i ostao na dunavu jer je spala prirubnica, a nisam ga izvukao jer sam uleteo u blato do pola. BMW 318 -1984. Slupao ga i bio u novinama. Postao sam poznat na momenat. Z 128 -1985. trulex. Yugo 65 - 1992. Navozao se sa njime. Bez većih kvarova. raspao se. Honda Prelude- 1993. Honda Civic - 2006 i Punto 2002.
  7. Prvi put sam u životu kupio Fiata Punta 1.9 D, Polovan, van, prešao 301000 km, 2002 godište. Pored njega imam Akord hondu 2000. O Hondi ne pričam. Poznanici koji imaju Punta su me upozoravali da sam napravio grešku života (najveća greška mi je bila ford mondeo i alfa 143). Evo već četiri godine vozim tog "krša" i skoro sam uradio veliki servis. U stvari svi ukućani ga deru. Skoro da se iz njega ne izlazi. Jedini problem imam sa čuvenim sitijem. Koja budala ga izmisli takvog. Ulje naravno troši kao i svi krševi. Malu potrošnju ima, kočnice odlične itd. Ima Lucas pumpu sa kojom nisam nikada imao problem. Iznenadio sam se da u njemu ima i kvaliteta i lepote.Udobnost je zadovoljavajuća. Još na zvaničnom servisu nije bio tako da nemam iskustva sa Fiat podrškom iako sam i čuo i pročitao da su servisi nikakvi. Generalno Fiati su dopadljivi, lepih linija. Motori su im izdržljivi a ostalo ne znam. Naravno neću upoređivati Punta sa nekim BMW-om ili Hondom. To bi bilo glupo i nerealno. Ovo je moj prvi susret sa Fiatom i kupio me je. Bravo je prelep auto i može parirati i izgledom i perfomansama sa mnogo zvučnijim modelima.
  8. Pozajmim Puntića drugaru da ode do Novog Sada (uglavnom ne pozamljujem auto).Nekih 80 km od moje selendre.Kada se vratio sa puta dao je konstataciju da mi merač goriva na valja.Pitam kako ne valja, a on objasni da je sipao ŠEST IPO litara dizela i da je to dovoljno za tamo i nazad,uz objašnjenje da je po specifikaciji potrošnja koja zadovoljava tu distancu.Naravno i njegov zet ima istog takvog a njegov neki rođak ima Golfa 2 koji izgleda da i ne troši gorivo."skazaljka" mi se nešto brzo spustila.A on je vozio optimalno oko stotke. Objasnim debilu da to ni u mašti ne može osim ako ne ide iz Cetinja za Petrovac.Onda može i pola litre jer mora da upali i u leru da ga drži. Šta reći o potrošnji.Ljudi se drže nekih fabričkih specifikacija i ubeđeni su u to, bez obzira što je auto matora drešina.Nisam nikada merio potrošnju jer imam malo tešku nogu na gasu.A i ne znam kolika mu je fabrička potrošnja.Ne zanima me.U prošlom autu sam znao(BMW 320) jer je komp sve računao.I potrošene kalorije kada sam nervozan a žena sedi pored mene i tupi .
  9. Delovi su nekvalitetni.Semerinzi,nosači motora,kaiševi,motorna ulja,sajle,ležajevi su falš.Osetio na svojoj koži misleći da ću uštedeti a platio duplo.
  10. Nikada nemojte kupovati delove u Evro 007.Ni destilovanu vodu.
  11. Čitam vaše komentare i nekima svaka čast za ukazivanje na stvarne probleme ali većina preteruje sa komentarima .Automobil godišta tog i tog a branici od malđeg, ili šoferka iz neke druge godine.Farbano krilo ili vrata-totalna šteta.Auto za izbegavanje.Imam dva auta u posedu,Hondu Accord i Punta.Honda nikada udarana nije( vlasnik sam od druge godine njenog rođenja) ali je farbana dva puta.Prvi put zbog istrajalosti boje i raznih ogrebotina,a drugi put zbog promene boje, jer mi je bela boja išla na nerve.Zaključak bi bio- kršina za izbegavanje,havarisan dva puta.Bežite od njega. Punto 1.9 D, o kome sam imao loše mišljenje, a kupio sam ga na brzinu, ne znajući o njemu ništa, sa polomljenim zadnjim branikom, čuknutim levim krilom, razbucanim sedištima i raznim ogrebotinama,VAN. Sada je sređen sa novim branicima od novijeg tipa(takve sam našao povoljno)zamenjena sedišta boljim i udobnijim od Alfe,zamenjenim i ofarbaim krilom, ubačen drugi km sat sa obrtaljkama, zamenjeno nebo jer je staro smrdelo na duvan i prdeže.Sve u svemu, enterijer izmenjen u celosti,delimično ofarban,zamenjeni amortizeri i opruge od drugog tipa,novi diskovi,nove pločice i paknovi.Kompletan servis motora.Prešao je 305000 stvarnih km.Motor u koji se zakleti mogu.Godinu dana ga imam i nije me izdao.Znači i on je kršina za izbegavanje.Ili ako ga budem prodavao,nisam smeo to da uradim.Nije originalan. Da stavim neki zaključak,ako ga realno imam? Pa nemam ga.
  12. Godinu dana pratim Vaš forum i nisam imao potrebe da se registrujem, jer sam odgovore nalazio upravo ovde.Pošto sam vlasnik Punta, a o njima nisam ništa znao, imao sam potrebu da rešavam probleme sa njime (vozim i drugi automobil druge marke).pronašao sam mnoge odgovore i rešio problemčiće ne odlazeći kod kvazi majstora i kvazi servisa.Zahvaljujem se svima na obrazloženjima i odgovorima. Ujedno svima čestitam Novu godinu i Božić.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...