Jump to content
FAS Goran

GoranR

Members
  • Content Count

    54
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

GoranR last won the day on June 25 2019

GoranR had the most liked content!

About GoranR

  • Rank
    Regolari

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Sremcica

Previous Fields

  • Garage
    Punto Classic 1.2 8v

Recent Profile Visitors

1223 profile views
  1. Samo da znas da i kod Nese ume da bude guzva. Mislim da je bolje da zakazes, nadji ih na Guglu, mislim da je naziv Beli Auto Shop, Vodovodska 58.
  2. Nesa, Vodovodska 58. Sve preporuke za njega.
  3. Izgleda mi da je sa tvojim autom sve u redu. Doduse, morao bih da ga provozam da bi procenio ... Po meni, najvaznije je da ti je trap podesen u skladu sa fabrickim specifikacijama tako da se gume ravnomerno habaju. Uzgred, moje licno misljenje je da Hunter nije bolji od Hofmanna, ubuduce slobodno centriraj trap u Coningu i ne brini !
  4. To zvuci kao problem na relaciji gume-felne. Nema druge - prvo izmeri auto na drugoj masini da bi potvrdio da su nagibi ok. Posalji izvestaj sa tog merenja ako budes mogao.
  5. U principu, auto vuce u stranu ako su nagibi prednjih tockova izvan tolerancije ili je nizak pritisak u gumama na jednoj strani. I naravno, gume moraju biti ispravne. Ili je pak nesto u sistemu upravljanja, letve itd... Kad budes uradio reglazu na Hunteru javi rezultate.
  6. Ovo je sve skoro idealno sto i sam vidis. Ako su svi uobicajeni preduslovi zadovoljeni (nema lufta u trapu, pritisak u gumama ok itd.) ne vidim uzrok problema, na zalost. AKo nista ne uspe i ako te ne mrzi, mozda ipak da probas da izmeris na nekom drugom uredjaju ? Samo gledaj da bude isto 3D. Nemoj nista podesavati, samo izmeri parametre trapa.
  7. Probaj sa rotacijom guma. Zaboravih da te pitam: da li na optici majstor postavlja sve 4 mete na svim tockovima ili postavlja samo na prednje tockove ? Imas li stampani izvestaj sa reglaze ?
  8. U tom slucaju stavi volan u sredinu, nuliraj senzor pa vidi da li je bolje ... Prijateljski savet: Ukoliko ne bude nikakve promene, ja bih na tvom mestu ipak probao da rotiram tockove, bez obzira sto je Hunterova balanserka rekla da je ekscentricnost guma dobra. Ne mogu ni da ti javim koliko puta sam cuo i video kako prostom rotacijom tockova (levo-desno po osovini ili napred-pozadi) auto koji je prethodno vukao u desnu stranu sada ide pravo ili vuce ulevo ! Cak i sa novim gumama ! Nadam se da ces resiti problem.
  9. Da, prvo bi trebalo pravilno raspodeliti volan na letvi a zatim ponovo podesiti raspon/trag prednjih tockova. Pa onda nulirati senzor i probati.
  10. Ako je majstor na optici iole iskusan trebalo bi da ti resi problem, ne moras ici kod mehanicara.
  11. Da, smotaj volan do kraja i izbroj krugove.
  12. Ok, to je 3D optika, nagibi su ok, jedino jos proveri otklon. Evo iskustva mog musterije koji radi optiku: Imao je Golf 7 koji je podesavan na trapu verovatno 10 puta - svi parametri perfektni, ali kako izadje na put volan osetno "bezi" u stranu i to odmah nakon 10-ak metara ... Tek kad smo shvatili da su otkloni razliciti, i kada je majstor volan pravilno "raspodelio" na letvi - auto je isao pravo kao strela. Nisam ekspert za dijagnostike, ali je moguce da auto "pamti" prethodni nulti polozaj volana i stalno se "vraca" na njega. Ako su otkloni u redu, mislim da mozes da nuliras senzor volana i da proveris u voznji. Ne bi trebalo da imas problema.
  13. Pozdrav, Da li je merenje vrseno na 3D optici ili CCD optici (sa kamerama na tockovima) ? Ako je u pitanju CCD optika - da li je uredjaj izbazdaren i koliko je vremena proslo od tada ? Ako je u pitanju 3D optika zaboravi ovo pitanje ... Proveri sledece: Koliki je maksimalni otklon volana u stranu ("ajnslag") - da li je isti za levu i desnu stranu. Ako nije, kolika je razlika ? Kakvi su nagibi prednjih tockova ?
  14. Kod Adama u Tosinom Bunaru oba majstora (Nesa i Nikola) rade na istom mestu vec 20+ godina, a u Zemunu majstor Vlada radi oko 10 godina, ali mislim da je svejedno. Svi su vrlo iskusni.
  15. Druze Sulc, Ako se toliko brines unapred onda ne postoji majstor u galaksiji Mlecni Put koji ce te uveriti u suprotno. Opusti se i teraj to kod Adama na Tosin Bunar i ne brini mnogo.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...