Jump to content
FAS Goran

igorstoja83

Members
  • Content Count

    31
  • Joined

  • Last visited

About igorstoja83

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 12/19/1983

Profile Information

  • Gender
    Male

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Brava 1.9 JTD 2001
  1. Pozdrav,evo i ja da predstavim svoj problem.Imam bravu 1.9jtd kupio sam ga pre god dana i sve je biko ok ali poslednjih 10-ak dana ga nisam palio i danas kad sam mislio da krenem u grad upalim ga bez problema ali ta famozna lampica brizgaljke ostala upaljena i nikako da se ugasi stalno je upaljena i na leru i u voznji,da napomenem da mi auto radi normalno kao i do sada vuce dobro,nisam nista neobicno primetio barem za sada,stiskao sam ga do 3000 obrtaja (nisam mogao vise po gradu :-) ) i sve radi super lepo vuce itd, pa bih molio nekog iskusnog da mi kaze o cemu se tu radi da li to moze da bude od duzeg stojanja ili nesto drugo bas me nervira ta lampica?Hvala svima unapred
  2. Ti aditivi ne kazem nisu losi ponekad,al u potrosnji tesko da ce pomoci,Moj trosi jbg puno zimi al to je cinjenica koja se ne moze izbeci.Npr,moj drugar ima auto na sekvent plin i on uvek mora da sipa i plin i benzin jer benzina uvek mora da ima i sad on kaze da njemu treba 5 do 10 min zimi da ga sam prebaci na plin sto bi kad pogledas neki maltene vozili samo na benzin jer nebi ni stiglo da ga prebaci na plin ako su u pitanju kratke relacije po gradu tako da ni to nije resenje po meni.Zima je ubistvo za potrosnju bilo kog auta
  3. Ma to je u sutini to,nema tu neke velike nauke.Svi bi mi voleli da trosi manje pa iz tog razloga neko ne govori iskreno (vidi mnogo manje nego sto je zaista :-) ) ee da,i usput da kazem da sam normalan vozac i da ne kidam vozilo,saltam ga na 2000 a ujutro kad je bas hladno i manje od 2000.
  4. Pa iskreno i jesu,zivim u mestu gde ima puno raskrsnica i stalno kreni stani plus sto mi u toku dana auto cak ni ne uspe postici radnu temperaturu bas zbog tih kratkih relacija.Sednem u auto odvozim par km pa prodje dva tri sata taman da se auto ohladi,pa opet i tako u krug i mislim da je to upravo zbog toga. Duplo i jeste razlika i to me jedino bas buni,doduse nisam merio metodom cepa jer trenutno nemam novca za pun rezervoar,mozda se i ispostavi drugacije al sudeci po skazaljki cisto sumnjam.
  5. Ja ipak mislim da je to zimi normalno jer su to automobili stari po 10 i vise godina.Pre zime sam bio na dijagnostici i svi parametri su mi bili odlicni tako da sta je tu je.
  6. Ma to i ja svakodnevno cujem kao trosi 4 do 5 lit,sebe samo lazu.Tako mora zimi i necu uopste da se nerviram,a o autu na plin necu ni da razmisljam jer cu samo da imam zajebancije sa njim i plin ima svoje lose strane i sve te na kraju izadje maltene isto.Hvala druze na realnim informacijama :-)
  7. Da,na otvorenom padne cak na 4,5 do 5 ali ne preko. 9 lit. mi je bas puno za gradsku,jbt to je cak duplo :-( koliko bi onda trebalo da trosi leti ciste gradske voznje??Ploudim kad vidim zimi kako mi brzo pada skazaljka dodje mi da je zakucam :-)
  8. Da li je normalno da brava 1.9 JTD zimi trosi 9-10 litara ciste gradske voznje??Hvala
  9. Evo imao sam vremena pa sam nekako iskopao ovaj zanimljiv text pa da podelim sa onima koji jos ne znaju sa cime se susrecu :-) http://www.petabrzina.com/abs-sustav-protiv-blokiranja-kotaca
  10. Hvala imenjace i svima ostalima,sad barem ne moram da brigam.Ne kocim ja naglo na snegu niti sam bas toliko lud :-) .Meni se sad po snegu aktivira cak i kad ne kocim bas naglo ponekad ga aktivira i blazi stisak a dok je bilo suvo i leto nije se nijednom aktivirao ma koliko ja stisnuo papucicu, a ovo sam danas cisto probavao,stvarno gadan osecaj.
  11. Ma komedija :-) , ljudi voze kola sa ABS-om od pamtiveka a ja se nasao u cudu u 21 veku :-) Sta ces Srbija je ovo druze Ma ajd ovo podrhtavanje za to sam i znao al ja se uplasih tog krcanja,stvarno sam imao utisak da ce mi se kocnice raspasti :-)
  12. Pozdrav svim forumasima. Danas prilikom spore voznje po snegu pritisnem naglo kocnicu (vise puta sam probao) i svaki put mi zakrci i podrhtava papucica (prvi put kad sam cuo malo sam se uplasio u fazonu sta je sad,sta ces covek seljak vozio samo juga do sada :-) ), leti to nije bilo,k upio sam ga letos tako da mi je ovo prva zima sa njim. Krcanje je kao otprilike kad promasis brzinu pa taj zvuk krcanja je najslicniji. E sad posto ja prvi put vozim auto sa ABS sistemom i to mi je prilicno nepoznato ,cuo sam da je to podrhtavanje papucice normalno al ne i za to krcanje koje se bas cuje pa me interesuje da li je i ta pojava normalna ili bi trebao da posetim servis? Hvala svima unapred
  13. otici cu obavezno ovih dana kod cika doce al ja mislim da meni nije problem kao tvoj,meni ne lupka nista i extra pali na prvi zub nego se samo dok je hladan cuje taj neuravnotezen zvuk kao da radi na tri klipa sve dok se ne zagreje a kad se zagreje jednostavno prede.
  14. Ma kontam da je to ok, nego mene nervira taj neravnomeran zvuk kao da radi na tri klipa dok ne sastavi pa se bojim da je nesto strasno.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...