Jump to content
FAS Goran

Petrus

Members
  • Content Count

    73
  • Joined

  • Last visited

About Petrus

  • Rank
    Regolari

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Location
    Skopje-Makedonija
  • Interests
    Volim svoj auto i sve sto je lepo!

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Brava 1.9TD 75KS

Recent Profile Visitors

2543 profile views
  1. More,.... ja imam Fiat Brava 1.9TD iz 1998g i drma mi motor, pa zato menjao gornji drzac motora sa novim, no ponovo drma?! Resio i otisao kod servisera da menja donje drzace levi i desni i drzac kod menjaca. Majstor kaze da ne treba menjati drzace motora da su oni koliko toliko dobri, problem je na drugom mestu, ali koje mesto?,... za sada on ne moze da ustanovi, pa zato molim strucnjake i majstore na ovam lepom forum da daju neku ideju ili odgovor gde se nalazi problem za da motor ne drma (ne trese pri startovanju-pokretanju auta) i ponekad da trese u voznji kada menjam brzinu i slicno?! Hval na eventualnom odgovoru!
  2. Kod mene je Fiat Brava 1.9TD sa 75KS iz 1998g i trosi gume sa unutrasnje strane. Sta da radim, tj, koje mere da preduzmem da resim ovaj problem? Da centriram preddnjicu ili da pravim slifovanje? Ako kazite da radim slifovanje amortizera gde to da napravim? dajte preporuku i neku slicicu kako se radi to slifovanje, razume se, ako ste u mogucnosti. Hvala na eventualnoj pomoci!
  3. Zdravo svima! Bicu kratak, preddnji pneumatici kod mojeg auta Fiat Brava iz 1998g vise se trose sa unutrasnje strane, u cemu moze biti problem? Hvala,
  4. Zdravo NARODE! Veliki pozdrav iz Makedonije! Mnogo volim takva okupljana sa rostiljem! Posto radim u ovom kapitalistickom (feudalnom) drustvu za sada ne mogu da ucestvujem na tom okupljanu, no Hvala Bogu mozda jednog dana ucestvovacu! Zato sada samo velki pozdrav iz Makedonije, bratskoj Srbiji uz dobar rostilj i hladnog piva ili sa dobrog Makedonskog vina!! Uzdravlje!
  5. Dajte molim vas malo osvezite temu oko vagjenja ablendera i njegovog ciscenja. Posto kod mene on pravi probleme, tacnije, kada pustim srednja (oborena) ili dugacka svetla brisaci ne rade. Zbog toga izvadio sam plasticnu zastitu oko volana, procackao-prodrmao onaj crni oklopljeni kabel sa vise zica sa leve strane volana koji je konektiran sa ablenderom i sve je proradilo kako treba. Ne mogu da ustanovim u cemu je stvar? posto po nekoliko nedelja ponovo se desi da ne rade duga i oborena svetla. Zato ponovo uradim istu proceduru,...Pretpostavljam da negde gubi se konekcija sa ablenderom, no gde? pitanje je sad!?
  6. Znaci matica se odvrce zajedno sa onim t.z. osiguracem sa klucem Gedore 24?! Jel neko zna kako funkcionise taj osigurac?, posto ja prvi put se srecem sa takvom konstrukcijom osiguraca koji osigurava da matica od potresa i drugih stvari nece sama da se odvrne. Gde na netu mogu naci fotografiju volana sa prikazom matice sa osiguracem? Ako neko slucajno ima neku takvu fotku nek je okaci ovde. Hvala,
  7. Zdravo forumasi! Molim vas recite kako se skida volan kod Fiat Brave ili Bravo iz 1998g.? Ovo pitam posto sam zaglavio, t.j., ne mogu da odvrnem onaj muter unutar na nazubljenom rukavcu na koji je nataknut volan, posto muter-matica ima nekakvo osuguranje?! Za ovu operaciju skidanje koji alat je potreban? Unapred hvala na pomoci!
  8. Zdravo prijatelji! Cackao oko zice i konektore na raketi na Fiatu i svetlo proradilo, pa ovih dana ponovo otkazalo. Zbog ovoga hocu da izvadim raketu pa da vidim u cemu je problem?! Za da uradim ovaj zahvat treba najprije da skinem-demontiram volam, zato mi je potrebna pomoc oko skidanje volana. Izvadio sam onaj gornji deo (koji sluzi za kontakt svirke) i dosao do mutera (matice) i nikako nisam uspeo da odvrnem-skinem muter posto na njega ima neko osiguranje. Ako neko ima neko iskustvo oko skidanje volana kod Fiat brave/o daj neka pomogne kako da uradim ovaj zahvat? Unapred hvala na eventualnoj pomoci!
  9. Amblender,...mozda mislite na rucku za duga i kraca svetla i za zmigavce, ili je u pitanju nesto drugo?! Kako se dolazi do osiguraca ispod volana? Sta treba sve da se skine,...?
  10. Zdravo drustvo! Kod moje Fiat Brave 1.9TD 75 (iz 1998g) pre neki dan u nocnoj voznji odkazalo dugo i srednje-krace svetlo, ne znam u cemu moze biti kvar? Moja predpostavka je onaj relej koji ukljucuje dugo svetlo. Ako je u pitanju stvarno relej gde on se nalazi u kolima za da mogu da ga ispitam jel ispravan, ako nije da ga zamenim sa novim. Hvala
  11. Marko budi pokonkretan,..! Sta ti znaci ovo "zupcenje veze"?
  12. I ja sa mislio da je filter za vazduh, zato izvadio sam filter, a potom turazirao motor, desavanje je bilo isto, a to sve znaci da nije problem filter za vazduh!? I ovo da dodam, u gradu trosi negde oko 9 litara nafte na 100km, a na otvorenom putu oko 6,2L ne znam da lito je u redu? Inace Fiat ima prodjeno do sada oko 200.000 km. Sa diznama nemam mnogo iskustva, zato recite sto treba kod njih da se proveri?
  13. Zdravo svima! Vozim fiat brava iz 1998g. Fiat je 1.9TD 75. Kada turaziram motor u leru na auspux javlja se crni dim, to se desava i kada upalim motor. Zato prijatelji treba mi pomoc u cemu moze biti problem? Fiat je sa dizel motorom sa turbopunjacem, sa kubikazom od 1902 kubika i 75 konja (55kW). Hvala na eventualnoj pomoci i odgovoru!
  14. Zdravo Srbski narode! Pozdrav svima koji ce te se okupiti oko rostilja. Uzdravlje svima kao da sam i ja tu svama na okupu, posto "volem" dobro drustvo uz dobar rostilj i hlado pivo. Hajde uzdravje i ziveli! P.S. Ne mogu doci na ovaj skup koji dosta volem,... posto sam iz Skoplja., ovo nije neko opravdanja, ali za sada to je to,......

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...