Jump to content
FAS Goran

peradetlic2

Members
  • Content Count

    34
  • Joined

  • Last visited

About peradetlic2

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Istočno Sarajevo

Previous Fields

  • Garage
    Doblo 1.9JTD
  1. Imam pitanje vezano za parking senzore na Doblu Malibu oprema. Naime, kada ubacim u rikverc senzori unutra "pište" kao kad se dođe/priđe/primakne nekoj prepreci. Jedo vrijeme su radili sasvim normalno, kako se ide rikvercom na parkingu, kad se prilazi nekom drugom autu malo pomalo su pištali, upozoravali su da se primičem nekoj prepreci. Prestali su da rade i javlja se samo dugo sviranje/pištanje kada se ubaci u rikverc. Šta to može da bude? Možda je zabagovao neki senzor, možda se gubi negdje kontakt. Hvala unaprijed svima na odgovorima.
  2. Bio sam kod nekih mojih majstora. Kažu: može biti da je neki od nosača kompletnog motora malo popustio pa je sajla malo zategnuta pa malo teže prebacuje u drugu. Kažu može biti do viljuškae i sinhrona, ali na njih baš ne sumnjaju, kao ne odlaze oni tako lako, jer je sve sa ostalim brzinama u redu. Kažu još najbolje je prvo zamjeniti ulje u mjenjaču, može biti da je ulje staro. Ako je bolja ulja crna, zanči da je ulje staro- (mjenjati), ako je žuta boja, ulje je u redu, nije za mjenjanje. Ako je sve u redu sa uljem vidjeti to za sinhron i viljušku. To što ponekad malo teže prebacuje u drugu nije ništa srašno, može se tako voziti. Tako da ću nekad da zamjenim ulje. Ulje 75W90 Sintetičko + ruke 50 KM- (25 evra). Možda sam malo dosadan sa pitanjima i ovim pisanjem, može nekomo nešto da posluži ako se susretao/susreće sa istim problemom. Hvala na odgovorima.
  3. Ako može još nešto da bude, ako neko zna napišite.
  4. U rikverc ide dobro i u prvu, ponekad zimi kada se ubacuje u rikverc krči, ali to se dešava na skoro svim vozilima, zimi hladno - gusto ulje pa se stegne pa dolazi do krčanja. Hvala Vam.
  5. Imam Fiat Doblo Malibu 1.9 JTD 2003 godina. Ponekad mi se dešava da kada prebacujem iz prve u drugu brzinu da mjenjač ima težak hod, bukvalno ga treba momački povući. kombinacija 2-3-4-5 idu bez problema, samo se javi problem 1-2- (ponekad). To mi se desilo danas u toku vožnje. Da li je se neko susretao sa ovim problemom? Zna li neko šta to može biti? Da nije kojim slučajem ilje u mjenjaču staro pa bi se trebalo zamijeniti?
  6. Skinuo sam klemu pa uradio Tzv. Resetovanje računara. Po povratku kleme na akumulator sve je u redu, pratiću kako se ponaša. Hvala u svakom slučaju.
  7. Kako postaviti sat na Fiat Doblo 2003 godina 1.9 JTD? Da li je neko mjenjao sat na Doblu? Ako ima neko slike mjenjannja ako može da postavi. Hvala unaprijed svima na informacijama.
  8. Bio kod nekih majstora vezano za Lampice koje gore na km satu posle gašenja auta i vađenja ključa iz brave. Kažu otišao km sat, ako nije km sat onda je bord kompjuter. Da je sat otišao nebi nikako radio, ne bi radio za vrijeme vožnje. Da je bord kompjuter otišao ne bi pokazivalo potrošnju goriva, koliko se može preći kilomnetara, koliko je sati voženo, ništa to ne bi radilo. Moram da skinem jednu klemu sa akumulatora, desi se da se kompjuter zabaguje pa mu je potrebno tzv. resetovanje sa skidanjem kleme. Možda neko ima sličnih problema, možda nekome šta od ovoga bude od neke pomoći. Kad skinem klemu i dok vidim kako će se to sve ponašati napisaću šta je bilo.
  9. Bio sam kod nekih majstora, rekli su mi da može biti uložak brave, drugi majstor kaže da može biti kao kilometar sat da je otišao. Ne vjerujem da je sat u pitanju. Najprije će biti uložak brave. Da je sat otišao odrazilo bi se i na ostale kazaljke. Sutra vozim auto kod majstora da vide šta je u pitanju pa ću napisati ovde na forum šta je bilo.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...