Jump to content
FAS Goran
Milosnis18

Lancia Kappa - sija airbag lampica (senzor prisustva suvozača)

Recommended Posts

dugo me nije bilo. :-) elem pali mi lampicu za airbag na tabli i kad ga prikopcam na dijagnostiku kaze ,,Sensor detection passenger resistive,, i kad obrisem gresku posle dan,dva se opet pojavi na tabli. uglavnom na davanju kontakta ili pri startovanju motora. skontao sam da kad iskopcam onaj dzek ispod suvozacevog sedista stoji ista greska znaci to je to. e sad probacu da isecem dzek i direktno vezem zice pa cu videti da li ce opet da pali lampicu. ako i dalje bude palio senzor je riknuo sigurno.

 

interesuje me ako neko zna da li je taj senzor u vidu te mrezice, najlona koji se nalazi u sedistu ili nesto drugacije jer imam stara sedista na kojem to radi. nikad mi na starim sedistima nije palio gresku. a interesantno je da na ovim koznim nije to palio kad sam ih ugradio evo mesec dana i vise.

Share this post


Link to post
Share on other sites

kad je neki problem nema vas nigde jao jao. :) resio sam lampicu ne svetli evo vec dva,tri dana direktno sam vezao zice i to je to.

Share this post


Link to post
Share on other sites

kappa ce gori. :-) e nije me mrzelo sad sam iso po staro sediste u podrum i sve sam ga razbucao al sam uspeo da izvadim senzor. folija neka glupa sa neka kola i 48 neke tackice-senzori. strasno al resio sam da ne svetli, sutra skidam ovo kozno sa auta pa cu prepakujem. ako nije isti senzor cu se upucam

Edited by Milosnis

Share this post


Link to post
Share on other sites

nakanio sam se pa sam izvadio sedite iz auta i polako skidanje koze sa sedista da bi se doslo do senzora al na ovim koznim ima i grejaci pa je bilo malo vise posla, dva dana sam se zajebavao s tim ali bitno da lampica ne svetli vise. na slikama se vide te kukice sto drze postavu za pa se lagano klestima i srafcigerom otvore da bi se smaklo sve. problem paljenja lampice nije bio do dzeka ispod sedista vec u samom senzoru, stari senzor je bio iskidan od sedenja na sedistu jedna metalna zica koja drzi kozu ga je kidala malo po malo pa napravila rupu na njemu i na kraj je pravio spoj cim se sedne upali gresku znaci napravi kontakt. novi senzor sam zastitio tako sto sam kidao parcice sundjera za pranje tako da je reseno i to dok bude trajao auto nece paliti lampicu vise zbog suvozacevog sedista. princip je verovatno isti na dosta auta pa ako neko to bude radio eto mala pomoc od mene. IMG_20141213_191412.jpg

IMG_20141213_191429.jpg

IMG_20141219_133903.jpg

IMG_20141219_143414.jpg

IMG_20141219_155816.jpg


i na kraju sve to zbog ovoga, mrzim kad svetli nesto pa jos crveno :)IMG_20141221_134847.jpg

IMG_20141221_143541.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

vala jesam, znam da je mogao otpornik ali vidis kakav sam lud i kad sve volim da bude fabrika a plus sam imao senzor ispravan od starih sedista pa reko ajde cu zamenim ali da ima posla ima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ispod sjedala imam kabel za airbag ali imam sjedala bez airbaga, stalno mi gori lampica- kako to riješiti? 

 

 

 

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...