Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
skituljko

Fiat Tempra 1.6 - vakuum aparat

Recommended Posts

Pozdrav svima sa forua....

Vozim Fiat Tempru 1.6s vec trecu godinu,auto mi ispao u neku kombinaciju i ja se zaljubi u Tempru...e sad ona mi je u prfektnom mehanickom stanju sve sto je trebalo zamenjeno je,motor azdaja bez mana al imam problema sa vakum aparatom u zadnjih 6 meseci pukla mi 3 sad,treba da stavim cetvrti po redu vakum aparat odlepio sam skroz kad ga malopre nisam zapalio  :realmad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije pukao spolja nego neka membrana unutra....u voznji kad sam hteo da pritisnem kocnicu cuje se prasak i onda sustanje bas jako kada pustim kocnicu to sustanje prestaje i auto radi normalno cim pritisnem pedalu ponovo susti i auto oce da se gasi....zamenio sam sada sam stavio cetvrti po redu vakum aparat al mi je pedalakocnice ekstremno mekana i imam osecaj kada kocim kao da kocim a vezan sam za tregere...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koliko sam razumeo tebi je pukao servo uredjaj za kocnice , ne znam kakva sila treba da bude da bi pukla membrana , mozda ima vazduha  u kocionom sistemu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hahahhaha ba dal sam tolki maler pa da sam do sada cetiri zameni u periodu od 5 meseci....e sad zasto mi je dosta meka papucica za kocenje posle zamene da ;i tako treba ili sam ja prethodno vozio sa nesto tvrdjom kocnicom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Treba da bude mekana , ali na samom vrhu  da koči i da koči sa lakoćom. Kad je ugašen auto par stiskanja kočnicu treba da dovde u stanje da je u sami vrh i da bude kočnica tvrda kao kamen. Držiš nogu na kočnicu, startuješ motor kada upali istog momenta treba kočnica da potone par cm. Ako imaš nešto nižu kočnicu oko polovine i ako se ručna diže više od 4 zupca biće da su potrošene pakne nazad. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...