Jump to content
FAS Goran
Slobisha

Punto mk2.b - Ugradnja RGB dioda u cajgere

Recommended Posts

Pozdrav svima.

 

Već duže vreme čitam teme o promeni osvetljenja cajgera, pa mi je pala na pamet ideja o ugradnji RGB dioda sa kontorlorom, pomoću kojeg bih menjao boje kad god poželim bez ponovnog skidanja table (ovo sam već postovao na nekoj od tema, ali mislim da nije loše da bude zasebna priča, pa zato otvaram novu temu).  :fun:  Zanima me koliko je to izvodljivo i naravno, ako neko zna, koliko bi to sve moglo da košta. :)

Edited by milutin-NS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tesko izvodljivo, necu da kazem nemoguce. Koliko sam primetio diode u satu su vezane redno, a rgb diode imaju jednu masu i tri struje (za svaku boju po jednu) i moraju se vezati paralelno. Jedino da se budzi instalacija sa diodama na neku traku i sve to ugraditi u sat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ništa bez budženja. :) Tako je zanimljivije. :) Šalu na stranu, ali ako je bar nekako izvodljivo, mislim da je svakako bolja varijanta potrošiti i malo više vremena nego da svaki put skidamo tablu kad hoćemo da menjamo boju.

Još jedno pitanje. Prilikom skidanja kazaljki, da li se može pogrešiti kada se one vraćanju, tj. koja je verovatnoća da će da pokazuju pogrešne vrednosti nakon montaže.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad das kontakt sve moraju doci na nulu pa ih tako mozes nastelovati prije finalnog sastavljanja. Jedino kazaljku benzina obiljezi prije

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znači, pre nego što skinem džek sa table, dam kontakt i zabeležim koji je nivo goriva, isključim kontakt i skidam džek?

@DinoG - Upravo sam gledao tvoje predstavljanje auta. Sve pohvale. Baš me je oduševilo. Ja nikako da počnem sa sređivanjem svog koji je baš onako prazan što se tiče bilo kakve opreme. Najviše me koči posao i nikako da dođem do nekog ozbiljnijeg slobodnog vremena.

E sad, može li neko da mi kaže koje je cena table ss obrtomerom (moja ima samo brzinomer, pokazivač temp. i goriva).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad sam kupusao kilometar sat,poziciju kazaljki sam obelezio na skinutom satu. Tad su motori u krajnjem polozaju.

Kod vracanja, kazaljku sam blago nasadio na onu iglicu i okretao ka pocetnom polozaju.  Kad dodje do obelezenog,pritisnes da legne do kraja i to je to.

Naravno,i sama iglica(motor) treba da je u krajnjem(pocetnom) polozaju pre nego sto stavis kazaljke.

 

Valjda sam objasnio da i jos neko moze da razume osim mene :laughing: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo jedan filmić o tome kako se mijenja osvjetlenje na tabli, Dini i meni je puno pomoglo kada smo mi mjenjali boju table. Radnja se odvija na Fiat Pandi ali primjenjivo je i na Punta jer je sve isto.

 

https://www.youtube.com/watch?v=7oJL7T2mBrI

Edited by Dražen.OS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zdravo na svima, oprostite za mog los srpskok jezika :) naravno mislim da razumete...ne znam da lisu na pravog mesta za moje problematike ... promenio sam led diode na instrument table ali napravio sam veliki problem :S :S :S ni sam zapamtio gde stoje strelkice :S :S :S i sad 99 % ne funkcionise nista kako sta treba ni merac temperature,brzinometar i meraca kod goriva :S :S :S ako neko je zapoznaen sa ovog problema neka kazu sta cu da napravim, vec 2 dana po 16 sata zatvoren sam u moj auto fiat punto JTD i nikako da dodjem do krajno resenie problema :S :S 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Procitaj postove od prije. Sto se tice goriva napuni rezervar do vrha i kazaljku kada das kontakt namijestis na ful. Sto se tice tempetature kazaljku namijestas kada je motor hladan. Das kontakt i nju stavis na nulu kap i kazaljke od brzonomjera i obrtomjera. Pogledaj ovaj filmic u postu od prije sigurnp ce ti pomoci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...