Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Istraživanje: 39 odsto dece kupiće istu marku vozila kao roditelji

Recommended Posts

bmw%202%2090111.jpg

 

Neke stvari prilično su jasne i pre nego što ih potvrdi neko naučno istraživanje. Ako toga do sada i niste bili svesni, sklonost određenoj marki vozila prilično je uslovljena onome što su preferirali vaši roditelji. Čak 39 posto dece će naime izabrati istu marku vozila kao njihovi roditelji. To je potvrdio univerzitet u Mičigenu koji je u periodu od 1999. do 2011. sproveo istraživanje širom SAD-a na uzorku od 4.300 dece i 2.600 njihovih roditelja.

Da su proizvođači automobila ovoga itekako svesni, jasno pokazuje trend u kome prestižnije marke sve više ulaze u pristupačnije segmente. Poslednji primer koji bode oči je BMW-ov ulazak na tržište monovolumena serijom 2 Active Tourer...

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Cenim da bi kod nas taj preocenat bio daleko manji s obzirom na to da je Zastava zatvorena :)

Mada sam se iskreno nadao nekom Jugu 1.2 Fire ili 1.3mjet da će jednog dana da izađe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kakav crni Fire u Yugu, odrekao bih bi ga se odmah :laughing: Trebali su samo onu 16v glavu da strpaju na 1.1 :smoke: Mislim da je taj procenat sasvim ok, mozda cak i veci, malo ljudi ja znam da su im roditelji imali Zastavu a da su deca htela ito da uzmu, uzeli su strani auto a cuju su roditelji imali strani auto skoro svi su ostali pri istom proizvodjacu a verujem i da ce deca ovih prvih isto nastaviti sa stranim markama... Mala je sansa, ali meni je uvek bila zelja da imam dva indenticna Yuga, jedan moj i jedan za decu :D Normalno moj bi ipak bio malo brzi :laughing:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moj ćale je imao Renault 4, Ladu 1300 (2105), Opel Asconu 1.3  i sada ima Toyota Carina E 1.6. Sve ove nabrojane marke su mi odvratne, ne mogu da izdvojim od koje mi se više sere (osim toyote). Sledeći auto će mi opet biti Fiat ili Lancia, možda Alfa. Toliko o tome.

PS

Imao sam i ja bisera, da ne bude da samo kudim - kada sam kupio lešinu od Lade Samare. Hteo sam da je zapalim, kao i Škodu Feliciju posle. Sa Fiat Bravom sam se preporodio jbt. Znači i u buduće samo JTD/MJET i nema da boli glava.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koliko sam upucen moji nikada nisu imali Fiat, Lanciu i Alfu, nisu imali ni Peugeot, ni Opel, ni BMW, Saab, Volvo, od japanaca samo jedan Nissan..... Jedan audi pitaj Boga kad davno.... imali su podosta Fordova i po neki VW, MB i Citroen. Znaci u glavnom Nemci ;) i Zastave

Iskreno, jedini automobili koje su nekad imali a da su bas bili lepi su bili Fordovi - Consul, Granada, Sierra. Ostalo ~onako. Vise su kupovani automobili iz dobre prilike nego sto je neko birao auto-marku-model...

I meni je Stilo nekako sam dosao :)

Ali moram da priznam da jesam ljubitelj Forda! :p

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma kod nas je procenat veci. Ljubav prema automobilima je nasledna kao ljubav prena fudbalskom timu.

Moj cale je bio opsednut nemackim kolima i 10 godina je vozio nemce, golfa 1 i astru g.

Pre toga je imao ficu, juga i aleka. No, u medjuvremenum pre 6-7 godina, kad je prodao astru, trazio je po oglasima sta da kupi.Gledao je golfa 4,nekog audija itd.Nemci su u pitanju. Na moj predlog da pogleda stila, okrenuo je glavu i rekao da su to Italijani i da su to igracke, a ne kola... Otisli smo na jedan auto-plac da pogledamo nekog golfica i zapadne mu za oko Stilo karavan sa panorama krovom.Nagovorim ga da ga proba i covek se odusevio i kupio ga posle pola sata razgledanja.

 

Posle godinu dana, polozim voznju i red je da kupimo auto za mene.Cale kaze golf 1, 2 ili jugo.Ja naravno izaberem 2. Pod ubedjenjem da su samo nemacki automobili najbolji, ziveo sam 20 god.sve dok pre 2 god.cale nije priznao da stilo auto koji je uzeo,1.9 jtd, najbolji auto koji moze da se kupi u tom odnosu cena - kvalitet.Evo, do dan danas ga vozi, znaci jedno 5-6 godina, redovno servisiran,garaziran, nije se nikad kvario, jedina dodatna ulaganja su silen blokovi i zglob na prednjem desnom tocku.Cale je odusevljen kolima i dan danas i nece ga menjati jos par godina sigurno.A uzgred, pre 3 god. sam prodao golfica i dobio odresene ruke da kupim model koji hocu i kupio sam stila 1.6 benzinca :)

i do dan danas, nikakva ulaganja nisam imao na njemu.Doduse, bilo je tu lepljenje folije na haubi, felnice i tako.Ali nije se kvario u opste.I danas da mi ponude : golfa 4 ili stila, izabrao bih italijana :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...