Jump to content
FAS Goran
sasadoncic02

Fiat Multipla - imam li ASR?

Recommended Posts

Pozdrav. Imam pitanje oko ovog sistema. Da li multipla ima asr ako nema onog prekidača desno. Kod mene je tu lock za isključivanje otvaranja zadnjih prozora. Na tabli nemam onaj simbol sa trougao. Znaci multipla 2002 oktobar 1.9jtd 115ks elx. Vidim dosta oglasa gde pišu da ima i asr a oprema i prekidači su kao na mojoj. Hvala

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daj kontakt i gledaj lampice koje se popale. Ako se uključi i ona za ASR, imaš ga. Ako se ne upali, sve je opet jasno. :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

pozdrav svima!
nov sam na forumu, a mozda budem i novi vozac multiple :)

potrebna mi je mala pomoc, trazim da kupim multiplu koja ima asr (zivim u ulici iz koje po snegu nema izlaska kolima bez montiranja lanaca), gde se tacno nalazi prekidac?
cisto da mogu da prepoznam na fotografijama u oglasima, stekao sam utisak da prodavci nisu sigurni da li ima ili nema...ako neko ima fotku jos bolje! :D

vidim da su neki prodavci naveli 'esp', da li je tacno da se asr podrazumeva ako ima esp?

iskreno, do malopre, dok nisam video ovu temu nisam bio siguran ni da li postoje multiple sa asr/esp...
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moje mišljenje je da ako ima asr mora da ima i prekidač za isključivanje i uključivanje koji se nalazi ispod instrument table skroz desno i piše ASR.I još mora na instrument tabli da ima signalizacija kad daš kontakt (zuti trouglić sa krugom okolo).Na multiplama koje nemaju asr,ovaj prekidač može da ima drugu funkciju kao kod mene,a to je isključivanje zadnjih električnih prozora i piše LOCK.Ako ima asr on je sastavni deo esp,za obrnuto nisam siguran.Eto mislim da će ti biti jasnije,mada ona dobro ide po snegu i bez tih sistema.I ja sam oko toga imao dileme kao što se vidi u prethodnom postu.Ako neko misli drugačije neka napiše.Pozdrav!

Edited by sasadoncic02

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok, hvala!
ne vredi, bez lanaca i tih sistema kod mene otprilike samo 4x4 moze da izadje po snegu (prilicna uzbrdica), posebno kad zaledi..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako nema prekidac a ima trouga na tabli kad se da kontakt ili kad slajfuje pali se onda ima esp,ako ima dugme asr onda je logicno da ima i znak na tabli je drugaciji,a najjednostavnije zaslajfujes ako prestane da prima gas i pali se neka sijalica onda ima ili esp ili asr.

Share this post


Link to post
Share on other sites

znaci ima i opcija bez dugmeta (i bez iskljucivanja), osecam da ce biti tesko sa prodavcima preko telefona..hvala deki!

danas sam se cuo sa jednim prodavcem sa kojim sam imao dogovor da proveri da li ima dugme za asr ili esp, nema, nisam znao za trouglic, mislio sam da se na tabli pali lampica u obliku slova asr ili esp...
svejedno ta multipla ima ugradjen tng a ja bi fabricki, steta, izgleda lepo ocuvana na fotkama a ima i one lepe fabricke alu felne...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...