Jump to content
FAS Goran
bledoliki

Fiat Punto mk.2b 1.4 16v - problem sa snagom

Recommended Posts

Imam problem sa Puntom 1.4 16V Sporting - osetio sam da slabije ide, zadavi posle šaltanja u sledeću brzinu, nije to to u vožnji, nije ni toliko startan.

Zakače ga na dijagnostiku u lokalnom servisu u BG-u i Examiner ispiše 4 greške od pedale gasa, preko ne znam ni ja čega do lambda sonde.

Na board računaru mi ne prikazuje nikakve greške. Majstor kaže da mora da počne od pedale gasa, pa preko instalacije, ECU-a do sonde, putem eliminacije, da vidi šta je, dok ne prestane da ispisuje greške na dijagnostici i ne proradi kako treba.

 

Da li je moguće da ovo ovako ide na nagađanje i ciljanje. Ako je tako, treba auto da ostavim na dve nedelje da se utvrdi šta je..

Ima li neko provereno i pametno rešenje? Siguran sam da da. :) Hvala i pozz!

Share this post


Link to post
Share on other sites

cao drustvo imam kratko pitanje za sve koi nesto znaju: imam fiat punta sporting v16  >>>1.4 motor sportski izduv bla bla bla da ne duzim dalje kad mu dam gas guta knedle kad postigne veci deo obrtaja probije ponekad guta ponekad sve normalno prvi mi je auto ne razumem se bas majstor kaze da kupim svecice pa da vidi da nije bombina koliko mogu da mu verujem sta vi mislite o cemu se radi....radio sam veliki servis pre 2 dana

 

 

 

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Fijat punto sporting v16 b

 

17 minutes ago, Fijat punto sporting v16 b said:

...radio sam veliki servis pre 2 dana

Problem koji opisuješ si imao i pre velikog servisa, ili ne? Izbacuje li neku grešku?

Da, kao što ti je rekao majstor može da bude do svećica (lako je proveriti u kakvom su stanju, a i nove nisu skupe). Može biti neka od bobina, oko toga baci pogled ovde:

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/77420-fiat-grande-punto-14-16v-95-trokira-nemiran-na-leru/

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

gledaj brate kupio sam ga pre dva dana uradio servis nije on kod mene lupam 5 meseci pa da sam ja njega znao ......ovaj prodavac kaze da nemogu da ga teram na leru nisu mali obrtaji na 20 30 hiljda  on bi trebao kao benzinac da se tera na 20 30 hiljada 

tako da ne znam kome verovati ukljucuje i iskljucuje lampicu za svecice ili kako se zove to vec ali nekad nekad nije ukljucena non stop

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Fijat punto sporting v16 b

 

Kad već pali ''check engine'' lampicu treba očitati grešku, da se vidi na šta se tačno buni. Verovatno je majstor to i uradio...

Ovo oko obrtaja nisam najbolje razumeo...svakako na 2.000-3.000 obrtaja bi taj auto trebao normalno da se vozi kad je sve ispravno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...