Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Markez i Pedrosa probali novu Hondu

Recommended Posts

Nedavno, Mark Markez i Dani Pedrosa su produžili ugovore sa Repsol Hondom, najuspešnijim timom u prethodnih 20 godina. Oni su iskoristili letnju pauzu da isprobaju motor za sledeću sezonu. Na stazi u Brnu, čulo se brundanje mašine za narednu godinu. Nakon testa, španski vozači su bili saglasni da je motor sjajan, ali da ima još toga da se uradi do početka naredne sezone. Podsetimo i to da nakon devet trka u generalnom plasmanu vodi Mark Markez sa isto toliko pobeda, a drugi je upravo Dani Pedrosa.

 


 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Mark Markez oborio motocikl do rekordnih 68°

 

markes%2068.jpg

 

Kako prenosi sajt Mojauto.rs, na testiranjima u Brnu, Mark Markez je izveo zaista neverovatnu stvar i prilično zabavio i sebe i publiku, a osmeh na njegovom licu govori sve. Mark je uspeo da bez pada obori motocikl do neverovatnih i rekordnih 68° koliko je pokazao kompjuter. Mladi vozač se jedva držao na svom dvotočkašu zakačen za rep motocikla, dok je celom desnom stranom tela ležao na asfaltu. Prizor je zapanjio sve okupljene, a hladnokrvni Mark je još uvek viseći sa motocikla, odvrnuo gas, propeo motocikl i nastavio dalje.

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Repsol Honda predstavila motor za narednu sezonu

 

honda%202015.jpg

 

Mark Markez i Dani Pedrosa predstavili su na indonezijskom ostrvu Bali motor za novu sezonu MotoGP klase. Nakon zasluženog odmora, dva Španca su se sreli na egzotičnoj destinaciji, i imaće priliku da isprobaju novu mašinu na testu u Sepangu. Honda je nastavila saradnju sa Repsolom, koja traje 21 godinu i koja je najduža u istoriji MotoGP-a.

''Bila je ovo duga zimska pauza, i jedva čekam da nova sezona počne'', rekao je aktuelni šampion Mark Markez.

''Ovo je sjajno, i nešto sasvim drugačije, da naš motor predstavimo na Baliju'', bio je oduševljen Pedrosa. Podsetimo, Honda je prošle sezone osvojila treću triplu krunu u poslednje četiri godine.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Markes: Sve je pošlo po zlu

 

582b58a637e675.02880860.jpg

 

Aktuelni šampion kraljevske klase Mark Markes priznao je da je poslednji dan predsezonskih testiranja u Kataru bio izuzetno težak za njega. Vozač Repsol Honde je doživeo tri pada u nedelju i na kraju je imao tek deseto vreme, sa 660 hiljaditinki zaostatka u odnosu na Maverika Vinjalesa. Zbog udesa, mladi Španac nije mogao da završi simulaciju trka, ali pošto je imao ritam skoro kao na prethodnim testiranjima, istakao je da nije u potpunosti nezadovoljan. ''Bio je ovo dan kada je sve pošlo po zlu. Kada sam izašao tokom jutra, ostao sam bez kočnica, a kada sam stigao do šljunka, pao sam, ali je to nebitno. Pri kraju dana sam pao pre nego što sam krenuo u simulaciju trke, a potom sam morao da vidim gde su mi granice. Napravio sam grešku, tako da je poslednji pad moja krivica. Ne možemo da budemo zadovoljni jer ovo nisu bila najbolja testiranja, ali nisam potpuno nezadovoljan. Kada se gleda jedan krug, deseti sam, mislite da nisam tu, ali imam dobar ritam za trku'', rekao je Markes.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na oproštaju od Honde, Pedrosa dobio dva trkačka motocikla

 

pedrosa honda.jpg

 

Na događaju nazvanom ''Honda Thanks Day'', bivši as japanskog tima je na poklon dobio dve svoje bivše gran pri mašine. Španac je svoju celokupnu karijeru proveo u Hondi - preko klase 125 kubika, 2001, zatim dve sezone u klasi 250 kubika, a onda još 13 godina u fabričkom timu. Pedrosa je Hondi doneo 54 pobede, od kojih 31 u ''premijernoj klasi'', uz naslove osvojene 2003, 2004. i 2005. godine. Na kraju ovogodišnjeg izdanja ''Honda Thanks Day'' događaja, Pedrosa je dobio RCV MotoGP motocikl (pretpostavljamo da je u pitanju model iz 2006.), kao i dvotaktni RS250RW. Motocikle su mu uručili direktor HRC-a, Tecuhiro Kuvati i predsednik Honde, Takahiro Hačigo.

Pedrosa je na ovom događaju bio jedini MotoGP vozač iz sezone iza nas, jer se Mark Markes oporavlja od operacije ramena.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...