Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
Mirko95

Fiat Brava 1.6 - problem sa prebacivanjem na benzin

Recommended Posts

E ovako, auto Fiat Brava 1.6 16v 98 god.

Imam problem sa prebacivanjem na benzin, bez nekog pravila. Zna prilikom kretanja, kad je vece opterecenje (brdo), nekad i bez razloga prilikom voznje. Posto ne znam kakav plin je ugradjen (pise Lovato, al kako sam od majstora cuo, to ni blizu Lovatovog sistema nije), ja cu okaciti slike, pa mozda neko prepozna sta je u pitanju.

 

Danas sam malo cackao oko auta, video sam da na levoj 'kutijici' (ne znam kako se to naziva, pa cu je tako zvati) imaju 3 lampice, crvena, zuta i zelena. Kad je auto ugasen svetli crvena, kad sa upali, svetli zuta, kad se prebaci na plin(kao kod sekvencionog, kada obrtaju odu preko 2000RPM), i dalje ostaje zuta(u jednom trenutku su svetlele zuta i zelena, al samo jednom), s tim, kad se naglo da gas, auto se 'gusi', cuje se zvuk automata kako prebacuje(u autu, u 3. kutijici, tj prekidacu, ne pokazuje promene), a crvena i zuta naizmenicno svetle (bez nekog reda),a na desnoj 'kutijici' ima jedna lampica, crvena, i ona se ne ukljucuje, cak ni kad je ona leva 'kutijica' iskopcana. Zanima me sta bi moglo biti? I sta da radim? Hvala u napred :)

 

I da naglasim jos jednu stvar, ovo sa 'gusenjem' auta, isto se desava kad se i na benzinu, kada se da od jednom jaci gas.
Ponekad se desava da kad je auto 'hladan', kad se upali, svetli lampica za plin, prebacim, da se auto ugasi.

Plus se ponekad desava da kad prebaci na gorivo u toku voznje, nece da svetli, tj blica lampica, i kao da ne da da se prebaci na gas. To je sve :D

 

cxcb65200.jpg

 
Leva kutijica :D
 
cxcb65201.jpg
 
Desna kutijica:
 
cxcb65202.jpg  cxcb65203.jpg
 
cxcb65204.jpg
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...