Jump to content
FAS Goran
neshaoct

WTCC: Maroko 2014.

Recommended Posts

Borković peti u prvoj trci, pa odustao u drugoj trci

 

borkovic%202014%2011.jpg

 

Nakon petog mesta na debiju u WTCC Dušan Borković u drugoj trci je odustao zbog problema sa motorom automobila. U trenutku kada se pojavio crni dim, Borković se nalazio na šestoj poziciji, ali ga je signal iz motora primorao da ukoči i parkira svoj Ševrloet Kruz. ''Ne znam šta se dogodilo, bilo je sve u redu, a onda sam video i osetio dim… Nema veze, pokazao sam potencijal, biće još trka'', rekao je nakon druge trke Borković.

 

WTCC, Marakeš:

 

Trka I:

1. Hose Marija Lopes (Sitroen)

2. Sebastijan Leb (Sitroen)

3. Ivan Miler (Sitroen)

4. Tom Čilton (Ševrolet RML Kruz)

5. Dušan Borković (Ševrolet RML Kruz)

 

Trka II:

 

1. Sebastijan Leb (Sitroen)

2. Hose Marija Lopes (Sitroen)

3. Igo Valente (Ševrolet RML Kruz)

4. Tom Čilton (Ševrolet RML Kruz)

5. Mehdi Benani (Honda)

 

Srpski automobilista Dušan Borković u ševrolet kruzu sa startnim brojem 98 nadmašio je sva očekivanja i na debitantskom nastupu u WTCC (Svetskom šampionatu turing automobila) u Maroku zasenio i neka od najvećih imena svetskog automobilizma. Nakon briljantnih nastupa u kvalifikacijama, u kojima je zauzeo peto mesto i osvojio prvi bod u sezoni, Borković je već na prvoj trci u Marakešu (Maroko) potvrdio plasman i osvojio petu poziciju, koja mu je donela novih 10 bodova.

- Prva trka, peto mesto, nisam bolje mogao da poželim. S obzirom na to da nemam iskustva u ovom šampionatu poput konkurenata, mogu samo da konstatujem da sam veoma srećan i zbog sebe i zbog mog NIS Petrol i Kampos rejsing tima – rekao je Borković posle prve trke.

 

Prvu trku obeležio je žestok duel s nekadašnjim vozačem formule 1 Tijagom Monteirom. Pošto je Duca na startu izgubio peto mesto, upustio se u seriju sjajnih duela, da bi u jednom od njih Portugalac na stazi Mulaj el Hasan ostao bez zadnjeg branika. Sudije su nakon trke razmatrale ovu koliziju, ali su procenile da je sve bilo regularno i nisu izrekli kaznu. - Obišao sam Monteira krug ranije, da bi on isekao šikanu i vratio se ispred mene. Mislim da sam ga fer obišao uprkos kontaktu, tim pre što sam baš jako kočio da bih izbegao sudar – objasnio je Borković duel s Monteirom. Nažalost, prvi Srbin u WTCC nije uspeo da dođe do poena u drugoj trci, pošto je bio instruisan od strane tima da stane jer je iz automobila počeo da izlazi sve jači dim u osmom krugu.

 

- Sve je funkcionisalo normalno na drugoj trci, temperatura motora je bila u redu, a onda sam se odjednom našao u dimu i jednostavno nisam mogao da nastavim. Sve u svemu, ne mogu da budem razočaran, pokazao sam potencijal i nadam se još boljim rezultatima na sledećim trkama – konstatovao je Borković nakon druge trke u Maroku. Druga trka bila je puna incidenata, pa je zbog sudara Benanija i Koronela na startu, kolateralna šteta ispao aktuelni prvak sveta Ivan Miler. Prema očekivanju, vozači Sitroena obeležili su prvi trkački vikend, pa je u prvoj trci trijumfovao Lopez, ispred Leba i Milera, da bi u sledećoj devetostruki prvak sveta u VRC Sebastijan Leb stigao do pobede, ispred Lopeza. Sledeće trke u WTCC na programu su 20. aprila u Francuskoj, kada će Borković nastupati na legendarnoj stazi Pol Rikar.

 

Borković zbog kazne završio u Maroku kao šesti

 

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković na debitanstkoj trci u WTCC (Svetski šamionat turing automobila) u Maroku zauzeo šesto mesto, čime je prvi trkački vikend završio sa devet bodova. Iako je kroz cilj na stazi Mulaj el Hasan prošao kao petoplasirani, Borković je nakon zasedanja disciplinskih organa FIA posle trke, kažnjen sa 10 sekundi, zbog čega je sa petog prebačen na šestu poziciju. Kazna je usledila zbog kolizije sa Portugalcem Tijagom Monteirom, kada je Borković prilikom preticanja zakačio konkurenta u zadnji branik. Prvi Srbin u WTCC po naredbi tima nije mogao da završi drugu trku zbog dima koji se širio u kolima, pa je ostao na učinku od devet bodova, čime je ostvario izuzetan uspeh za svoj prvi nastup.

 


 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moze Duca i bolje, samo polako. Bilo mi ga malo zao kad je upao u masinu sa sponzorima ali ocigledno je imao dobrog savetnika. Ako tako pametno odigra i ovu sezonu zavrsava posao. Mozda ga sledecu sezonu gledamo u Citroenu sa Loebom. :smoke:

Share this post


Link to post
Share on other sites

gledao sam snimak, jako zanimljivo takmicenje, doduse ne volim ove ulicne trke, nekako mnogo skuceno mi sve deluje, racunam da  ce biti jos mnogo uzbudljivije kad izadju na klasicne staze koje slede. Samo napred Borkovicu!

Share this post


Link to post
Share on other sites

da da dobio je kaznu od 10 sekundi,zato je na kraju u plasmanu bio 6ti na prvoj trci,al u svakom slucaju svaka cast za Ducu

ove nedelje se vozi Paul Ricard u francuskoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, ne znam zašto mediji pišu da je dobio 10 sekundi zbog onog duela, kada je to bilo pod istragom i zaključeno da je sve ok.

Kazna je zbog kartice.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...