Jump to content
FAS Goran
Sava

Alfa Romeo GT 1.9 JTDm

Recommended Posts

Posto sam od svih foruma vezanih za automobile, najvise bio na ovom, predstavicu svoju alfu sa kojom sam zamenio punta. Uglavnom bio sam u potrazi za 147 rest. 1.9 jtdm i slucajno naleteo na GT-a 2007. godiste sa progressive opremom. Generalno sam trazio Alfu koja god da je, da ima kozna sedista i BOSE ozvucenje, ostalo manje vise ide uz to, ali je ipak preovladalo kod ove stanje vozila, boja auta i to sto je restajling sto donosi dosta vizuelnih poboljsanja. Onda sam usput pogledao jos par gt-a sa opremom i shvatio da posle ove nijedna ne valja.

 

O mehanickom delu mogu da kazem da je motor odlican, zamajac i trap u vise nego solidnom stanju, na to sam najvise obracao paznju,a ostalo cu tek proveriti detaljno kod nekog majstora. O izgledu i enterijeru nemam reci, sve je skladno cak i ako je najslabiji paket opreme, izgleda dostojno jednom alfinom jacem modelu. Ocuvan je maksimalno, pocevsi od volana, enterijera do limarije i td..

 

Sto se tice samog restajlinga, ubacene su mu hromirane lajsne u branik, glava menjaca mu je cela metalna, boja unutrasnje konzole i na volanu je tamno siva (gun metal), umesto jednog elipsastog izduva ima dva manja i jos po neke sitnice.. Dodatna oprema na tu Progressive su jedino parking senzori, ostalo je sve osnovna oprema, sto nije slaba oprema u svakom slucaju..

 

CAM00449.jpg  CAM00455.jpg  CAM00456.jpg

 

CAM00459.jpg  CAM00460.jpg  CAM00461.jpg

 

CAM00463.jpg  CAM00464.jpg  CAM00465.jpg  CAM00466.jpg

 

Od radova sam za sad tablice uspeo da zavrsim da budu simbolicne, postavio ih pop nitnama na predni branik, na zadnjem sam ostavio okvir i ocistio sam malo izduve i ispolirao. 

 

Dalja neka planiranja su mi hromiranje retrovizora (pravo hromiranje, ne folija), felne 17" sa letnjim gumama (16" su mi sa solidnim zimskim), ubacivanje microlink emulatora i seticu se naravno jos dosta stvari..

 

Sad vidim da su neke slike malo losije, postavljacu lepse kad je operem i usisam, juce sam je registrovao tek.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I vise nego dostojna zamena za punta. Alfa je ko raketa. Da predjete milionce. :laughing: A tablica sto mu je cucnula je tek posebna prica. :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uh što je dobra :) Nadam se da ću ja jednog dana voziti ovako nešto. Daj neke brojke malo. Cena (ukoliko nije problem, barem okvirno da znamo), kilometraža, koliko je različitio održavanje od 147 i slično.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sjajno. :) Baš mi je drago što smo se nakotili sa Alfama na forumu.  :thumbsup: 

Računaj da će potrošnaj biti možda čak i dupla u odnosu na metan Punta.... Ali merak nema cenu. :)

I mene zanima, kao i Igora, koliko te je izašla ako nije tajna, ali me još više zanima za koliko je otišao Punto, i u kakvom si ga stanju prodao. :)


Sa novim autom ti želim sve najbolje, izgleda sjajno, i šestocifren broj pređenih kilometara!  :unworthy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 i šestocifren broj pređenih kilometara!  :unworthy:

Al' si mu poželeo... Pa i 100.000 je šestocifrena kilometraža :laughing:

 

Da se ispravim, šestocifren broj kilometara da pređe sa njom, a da počinje sa npr. brojem 7!  :harhar:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala svima na lepim cestitkama.

 

Auto je placen 4900, +  registracija, zeleni karton i osiguranje stakala (ipak je redak dosta, ko zna kako je naci stakla). Kilometraza je 160.000, ima servisnu odatle, mada meni broj na ekranu nije bitan uopste, bitnije su mi neke druge stvari, kao sto je stanje kompletnog enterijera, stanje delova koji su papreni i samog motora, sto je kod ovog primerka sve kako treba.

 

@Bogisha, verovao ili ne, prepodne sam video alfu, shvatio da sam malkice u problemu kad bih je odmah uzeo, posto nisam znao kada ce punto da ode i da vracam kes, i komsija od prijateljice taj dan rekao njoj kako hoce punta na metan i dodje popodne oko 5 sati i iskesira 3400e i odveze punta :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lep auto. Sada si sa Podvarkom brat po tablici. Hoće to kod vas iz Blataje izgleda :thumbsup: . Ako budeš imao novaca, Alfa Romeo GT Multispoke felne i prs' u uvo. Taman za maj i skup na Ada Huji :guitar:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa samo multispoke i q2 17" dolaze u obzir, ostalo mi ne ide, nikakve telefonke od 3 pa do 8 krugova, nasao sam u sapcu za 200 evra sa ocajnim gumama multispoke, ne znam jel se isplati ili da cekam za 200 da nadjem sa dobrim gumama..

 

inace ovo na linku je jedan poznanik odradio u pazovi hromiranje retrovizora, oni tamo nabace hrom i onda prelakiraju sve to za 3000 dinara.

 

cxcb11319.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam da li bih se cimao oko retrovizora, ali za felne te podržavam. :) I ja ću moje menjati obavezno.

Možda bi mogao da razmisliš o toniranju stakla, to ide jako lepo uz tako izrazito sportski auto! 

Uf, kako ti se t sve skockalo za kola.  :thumbsup: Taman kako treba, stigao keš, našao auto u odličnom stanju... Baš ti je išlo ko podmazano taj dan. :)

Čestitam ti još jednom, zaista je odličan.
Inače, imaš po oglasima s vremena na vreme dosta povoljne kožne enterijere za GTa... :whistle:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma jos kad sam video kako izgledaju retrovizori kad se odrade tu kod tog lika, resio sam da 100% to odradim, a i ne moze lose da izgleda kad se fabricki stavlja na gt-a na Q2, Blackline i QV verzije, pogotovo na crnu boju. :) Sto se tice koze, vise bih voleo da ima kombinacija sa polu kozom ili ovakvim sedistima, ali da ima ostalu ful opremu, sto nazalost ne postoji. Tako da bi pre nabavljao ostale stvarcice, kao komande ili BOSE al je sve to malo veca zajebancija.  :wacko: 

 

Hvala jos jednom svima, drago mi je sto je takva reakcija :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svaka čast na izboru, nisi pogrešio nikako... I meni je palo na pamet kad sam video tablicu da nije Podvarkova, pa se vratim na naslov i vidim da je JTDm... Odlična je :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala :)

gde se u Batajnici moze videti ovaj gt? lepaaaaaa alfa nema sta :)

U apertu, plitvicama, ispred kuce dok je glancam :)

 

Postavljene canbus ubodne pozadi za tablice:

 

CAM00489.jpg CAM00491.jpg 

 

kad sam porucivao, porucio sam jos 25-30 komada, postavio sam oglas medju delove, ako nekog zanima :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...