Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Doslo i 5 minuta za moju makinu.
Kao sto naslov kaze, u pitanju je dobro poznat Fiat Stilo 1.9 multijet 5v, rodjen 11.05.2006. Ziveo u Italiji do 2012. i onda dosao u Srbiju, malo tu uzivao, i konacno 2013. dosao u srce Sumadije. Da li se usrecio, videcemo. :D Kilometraza na satu je bila 112624, samo pitanje koji put? :turned:  Oprema nista specijalno, tacnije Active + cvrcak neki, ali za moje potrebe dovoljna. Stanje unutrasnjosti je dobro, sedista nisu pocepana i slicno, volan nije izguljen, menjac takodje ok, plastike uglavnom ok, sem nekih koje su izgrebane, izgleda da je gazda imao kera nekog. Kakve sam enetrijere vidjao, ovaj je super.  Spolja takodje ok, shodno godinama. Odradjen mali servis odmah i zamenjeni prednji silen blokovi. Nedavno zamenjen akumulator i remenica radilice. To je to od ulaganja za sad, sledi mu veliki servis za 5000km i moze na mesec da ide.

 

Prvi komentar kad sam seo u njega je bilo visoka pozicija sedenja za moj ukus, cak i kad je najnize sediste, ali vremenom sam se navikao. Nema vise onog sedenja u kadi i zaletanje pred izlazak.
Posto je prvi dizel u kuci, stare navike voznje su morale da se promene, cak se i dalje menjaju. Bio sam veliki protivnik dizela, ali citajuci komentare ovde, reko' tu masinu moram da probam, i stavrno, nije to onaj klasican dizel koji sam imao u glavi (G2 i slicno), ovo je nesto drugo. :D Ide stvarno dobro, ja sam se prijatno  iznenadio. Potrosnja zavisi od mog raspolozenja i stanja na putu. Koliko god na otvorenom malo potrosi, toliko mi po gradu vrati. Ali nisam ni ocekivao nista drugo, s obzirom sta pruza. Posle benzinca, sve je dobro. :D

 

Ponasanje na putu jako dobro, malo me plasila visina njegova zbog ljuljanja, ali toga nema skoro uopste. Kako namestim volan-tako isprati sve. A i bice jos bolje kad mu munem neke felne, posto ne mogu ocima da ga gledam sa ovim celicnim. :X
Gepek ok, za moje potrebe i ogroman. Mesta pozadi takodje ima dovoljno, ali mogla bi zadnja klupa da bude meksa malo...tako bar kazu putnici pozadi, ja to jos nisam osetio. :D Napred je takodje za moj ukus dovoljno mesta. Menjac precizan, ali poduzi hod.

 

Ehh sad, red i koju zamerku da bacim braci italijanima. Mogli su neku malo bolju plastiku da stave tamo oko menjaca i rucne. Mali ajnslag. Onaj cetvrti pokret brisaca koji umrlja sve sto su odradila 3 pokreta pri pranju stakla i ona voda koja se slije kad je otvoren prozor.  Kad sam menjao zadnju silajicu, nikako mi nije bila jasna ideja da se vadi celo stop svetlo, ali kad sam menjao obe prednje, shvatio sam zasto. :laughing:  Generalno nista tesko, malo strpljenja + tanki prsti i nema potrebe za skidanjem branika, podkrila i slicno, ali moglo je i bolje resenje.
Da ne davim vise, nisam rekao nista novo u vezi Stila, samo sam izneo moje vidjenje nakon kratkog, ali nadam se dugog druzenja. Mogao bih do ujutru da pisem. :D
Komentar za kraj:  Auto vredi svaki evro, i svakom bih ga preporucio. :cheers: 
Slede slike trenutnog stanja. Kad bude ''vremena'', cucnuce mu felne, kacketic, neko tamnjenje stakala, mozda nekad xenoni, maska bez znaka i neke sitnice, i nista vise. Sve preko toga ide u pogresnom smeru, bar po meni, da se ogradim odmah. :smoke:

image.jpg  image.jpg  

 

image.jpg  image.jpg  image.jpg

 

image.jpg  image.jpg

 

image.jpg  image.jpg  image.jpg

 

image.jpg  image.jpg  image.jpg 

 

image.jpg image.jpg  image.jpg  image.jpg

 

IMG_20130802_083448.jpg  IMG_20140217_162627.jpg IMG_20130802_083404.jpg IMG_20140201_114423.jpg

 

(slike sam smanjio, ispale su mi oci, valjda nisu i sad velike)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kao sto kazes, sve je vec receno za ovaj auto...

Dodao bih samo da se stabilnost poprilicno popravlja bar prelaskom na 16'', nema onog osecaja bezanja preko nosa kad ga zgazis po krivinama. Jos bolje je sa 17'', ali za mene ipak nisu za nase puteve i brzu voznju po njima.

Za to cetvrto brisanje i mrljanje mogu samo da ti kazem - zameni metlice :) . Po meni, odlicna stvar, samo skine visak vode koji se slije. Ima par mana od kojih si deo i sam pomenuo, ali su vise stvar brljivosti Zabara. Ali zato sve to visestruko vraca voznim karakteristikama i sjajnim motorom.

 

Da ne gnjavim vise, da te u zdravlju sluzi, i da pare bacas na sminku, a ne na servise ;) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala kolega. Pa i ja sam tu negde sa visinom, al opet mi visoko nekako. Valjda me jos nije proslo to nisko sedenje. Ali sve manje obracam paznju na to. ;)
 @Ivane, za metlice si u pravu, to je prvo sledece, jer inace skripe dok brisu i masiraju po mozgu. :D Da brljave brljave, ali ne zamenram mu, vrati on to sve, cak i vise. A i sto se tice felni znam, gledam malo sta ima...bice nesto.  :guitar:

Edited by Stilisa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Polako samo, ima ih lom po oglasima, cene su drasticno pale, naletece nesto lepo i ocuvano...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma i ja ga kratko vozim, onako, nije los ;) .

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hahaha, ma da, moze da prodje. Ocekivao sam da ces baciti komentar za okvir za tablice. Skidam cim ga prebacim na moje table, nemas brige, ovaj je ionako krivo postavljen. :D

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nista nisam rekao, vidim da sami primecujete visak ;) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala Ivane. Boja koliko je zahvalna toliko je i dosadna. Prethodni auto mi je bio metalik plavi, i kad ga operem sija se celih 10minuta, posle aj zdravo. Sa ovom je druga prica. ;) Za motor im skidam kapu. :D

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eeee dobro da si resio da predstavis Stilisu! :p A jesi pozerski odradio ove fotke,pa jos kod Izvora...,sad mi nesto pade na pamet,mogli smo zajedno da uradimo neki foto-sesn,m? ;)

Inace Stilo je stvarno ocuvan,mene je odusevio stanjem enterijera,pogotovo sedista,nema tragova koriscenja uopste! Exterijer necu da pominjem,jer bilo je tu nekih stubica... :whistle:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala komso, da nastavi da sluzi ovako i bice odlicno. ;)

Fala, fala, Sedla, ocekivao sam te u ovom vremenu...od 6:30 do 7:30 je tvoje vreme, sad spavas ko top sigurno. Za stubice cu samo reci da nisam ja, to je najbitnije. :D Vesto sam zaobisao u slikanju. Moze i neko kolektivno slikanje, videcu sa sestrom, ja nisam vican bas. :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja nemam šta da kažem, sem da primetim da su slike prilično profi odrađene :)

Auto je sličan mom bivšem Stilu, i oprema je tu negde, nek te služi fino i jeftino :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ouu, slike su doktorske.  :unworthy: 

Odličan motor, odličan auto... :) Da se navozate vas dvojica!  :cheers:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala Dimitrije. Stilo se namnozio kod nas samo tako, cak i mene prevari neki pomislim da je moj, al' tablice vade stvar. :smoke: 

@Bogisha, navozacemo se nas dvojica, al' ne bunimo se ni za drustvo. :D Slike su na brzinu nesto, al' dobre su, bice i boljnih vremenom.
 
@Milane, hvala, da poraste nekad i na 140, kao tvoj. :fun:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...