Jump to content
FAS Goran
Aleksandar1

Fiat Stilo 1.6 / JTD / MJet - prijavljuje CAN liniju

Recommended Posts

Imam fiat stilo 1.6 16v i kad god prikacim na dijagnostiku izbaci mi kao gresku U1602 Greska CAN linije i status  pise neispravan signal,e sad uzmem i obrsem gresku ono odmah se vrati, sta je to i sta treba da se radi po tom pitanju? Hvala unapred

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probaj sa nekom drugom dijagnostikom. Ali, ako i ona isto prijavljuje i auto opet upali istu grešku nakon brisanja, onda imaš jedan veoma nezgodan problem.

Problem je sa instalacijom, ali ne može da se sazna gde je na bilo koji drugi način osim da krene da se skida sve živo i kontroliše instalacija. Dakle, instrument tabla, cela prednja konzola, doći do svakog kompa i meriti gde je prekid, problem. Posao od minimum nekoliko dana, tj. sve dok u servisu ne saznaju gde je tačno u instalaciji problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odnedavno mi se pojavio problem sa daljinskim komandama tj. ne mogu daljinski da otključavam ni da zaključavam auto. Jednostavno su odjednom prestale da rade daljinske komande na ključu. Menjao sam bateriju u samom ključu, raskopčavao akumulator - bez ikakvog rezultata. Ono što sam primetio posle ovoga je da kada se priključim preko ELM 327 interfejsa pristup Body modulima je otežan, tj, nekad radi, nekad neće uopšte da se konektuje a kada se konektuje izbacuje mi stalno grešku U1602- Greška CAN linije. Ta greška se ne može izbrisati. Da li je neko imao sličan problem? Bilo kakav savet i pomoć su dobrodošli...

 

Ovako to izgleda u MES-u:

 

multi_7.jpg

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hm, sto se tice kljuca desava se da se raskodira i resava se lako ako imas kod karticu, preko MES-a. Ali ovo sto se tebi desilo je moguce da ti je neka instalacija negde u prekidu, ne znam gde se stilu nalazi prijemnik signala za daljinsko, mozda da se raspitas pa da pogledas da se on nije odkacio ili nesto slicno. A mozda i nije prijemnik izdvojen tj mozda je integrisan zajedno sa kompom centralne brave ili u bodiju. Da li si mozda cackao negde neku instalaciju pre nego sto se to desilo?

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Problem je sa instalacijom, ali ne može da se sazna gde je na bilo koji drugi način osim da krene da se skida sve živo i kontroliše instalacija. Dakle, instrument tabla, cela prednja konzola, doći do svakog kompa i meriti gde je prekid, problem.

Posao od minimum nekoliko dana, tj. sve dok u servisu ne saznaju gde je tačno u instalaciji problem.

 

CAN liniju je prijavio i jedan Stilo MJet kojeg sam gledao dok sam tražio auto. Ugasi se greška Examinerom, ali eto je opet posle minut ili dva rada motora.

I tada mi je rečeno u servisu ovo što sam gore izdvojio.

To je meni bilo dovoljno da zaobiđem taj Stilo prilikom izbora.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam nista čačkao oko instalacije.Zaključao sam auto i kada sam sledeći put hteo da ga otključam daljinskim putem nije radilo. Nikakvih simptoma drugih nije bilo, da će prestati raditi ili nešto slično. Poznato mi je da se ključ može raskodirati i da se onda prijavi preko MES-a. Ono što me buni je to da li je moguće da su ova dva simptoma povezana tj. da ključ ne radi zbog neke greške u samoj instalaciji ili se jednostavno tako pogodilo da se u isto vreme ključ raskodira i da instalacija pravi problem. MES nekad hoće, a nekad neće da uđe u Body modul gde se prijavljuje ključ, kada uđe onda očitam tu grešku koju ne mogu izbrisati.Nadam se samo da neću morati kupusati pola auta ako je instalacija u prekidu... :crazy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa ti ako imas kod karticu probaj da ukodiras daljinac ponovo, pa ces videti da li ima veze sa tom greskom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...