Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

94199-Alfa%206C%2011.jpg
 

Dok čekamo ženevski sajam automobila i premijeru dugo očekivanog serijskog Alfa Romea 4C, evo kako bi mogla da izgleda neka buduća Alfa 6C.

 

Alfa%206C%201111.jpg
 

Ovaj Alfa Romeo 6C je vizija studenta automobilska dizajna Alexa Imnadzea (u IED Torinu) koji je 6C osmislio kao klasični sportski automobil sa motorom napred i zadnjim pogonom.

 

94198-Alfa%206C%201.jpg94200-Alfa%206C%20111.jpg
 

Kao inspiracija su mu poslužili serijski modeli kao što su 1948 Alfa Romeo 6C i moderni Alfa Romeo 8C Competizione, ali i Pininfarinin koncept 2uettottanta.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Još jedna vizija Alfa Romea 6C

 

Alfa%206c%209.jpg
 

Pre neki dan smo bili u prilici da vidimo kako dizajner Alex Imnadaze zamišlja eventualni Alfin coupe sa motorom napred i zadnjim pogonom, a u međuvremenu su svoje ideje objavili i drugi.

 

Alfa%206c%20901.jpg
 

Očigledno da ova tema privlači veliku pažnju pa je sada svoju verziju neke buduće Alfe 6C predstavio i Ignacio Cuesta Grandío, student dizajna na Universidad Politécnica de Valencia u Španiji.

 

Alfa%206c%2090.jpg
 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alfa Romeo 6C protiv Jaguara F-Type
 
117680-alfa%206c%201.jpg

 

Nakon modela 8C i aktuelnog 4C, Alfa Romeo će po pisanju britanskih medija ponuditi još jedan sportski model, i to 6C.

Alfa Romeo bi ovim modelom trebalo da konkuriše Jaguaru F-Type i Porscheu 911, a kao baza za Alfu 6C će poslužiti atraktivni Maserati Alfieri concept. Dok će serijski Alfieri biti dostupan 2016., Alfa 6C bi na tržištu navodno trebalo da se pojavi godinu dana kasnije.

 

117681-alfa%206c%2011.jpg

 

Dakle, stiže novi Alfin coupe sa atraktivnim izgledom, zadnjim pogonom i napred smeštenim motorom, a to bi trebalo da bude 3,0 litarski twin-turbo V6 agregat iz Maseratija Ghibli (u Alfi 6C će razvijati između 480 i 520KS). Očekuje se da će 6C biti proizveden u ograničenoj seriji, a navodno će se raditi o nekoliko hiljada primeraka. Još samo da ga i dočekamo...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alfa Romeo 6C u napadu na Porsche 911

 

Pre nekoliko dana, Alfa Romeo je renderima modela Giulia napao BMW M3 tvrdeći da će bez problema postići njegove performanse! Danas su otišli još dalje, atakom prelepog animiranog Alfa Rimeo 6C na Porsche 911 ili Jaguar F-Type kako tvrdi britanski magazin AutoExpress. Osnova ovakve samouverenosti konstruktora Alfe 6C je činjenica da će se ovaj model zasnivati na tehnološkoj bazi Maserati Alfieri koncepta, koji će se na tržištu pojaviti 2016. godine dok se Alfa 6C u prodaji očekuje godinu dana kasnije. Novi Alfa 6 C prestižni kupe posedovaće zadnji pogon i najverovatnije 3,0 L twin-turbo V6 sa 480 do 520KS i koji će biti pozicioniran ispod prednje haube.
Cena još nije najavljena, performanse takođe, jedino što je 2017. godina jako daleko, a sumnjamo i da će Porsche tek tako sedeti i čekati! Borba počinje!

 

vrelegume.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovako bi mogao da izgleda Alfa Romeo 6C

 

alfa%206c.jpg

 
Pojavom Giulije, Alfa Romeo je poslednjih meseci privukao ogromnu pažnju javnosti, ali to je tek početak. Sledi serija novih modela (nekoliko SUV-ova, naslednik Giuliette, veći sedan, novi Coupe i Spider), a ostaje pitanje šta bi još moglo da se nađe u njihovoj budućoj gami. Možda ekskluzivni sportski model poput nekadašnjeg 8C Competizionea? Alfa Romeo 8C Competizione je svojevremeno proizveden u ograničenoj seriji od samo 1.000 komada (500 Coupea i 500 Spidera), dok bi nešto slično mogao da predstavlja eventualni 6C. Na ovom nezvaničnom renderu je prikazan njegov eventualni izgled, dok bi za pogon mogao da se brine 3.0 litarski V6 motor sa nekih 550 konja.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stiže i sportski Alfa Romeo 6C

 

alfa romeo 6c

 

Nove informacije potvrđuju da Alfa Romeo priprema novi sportski model koji bi mogao da bude predstavljen već krajem ove ili početkom sledeće godine, s tim što će njegova proizvodnja startovati na samom početku 2020. Sve ove informacije je objavila tjuning kuća Pogea Racing koja se modifikacijom Alfinih modela više od dve decenije. Oni se pozivaju na svoje "apsolutno pouzdane izvore", navodeći da je kompanija FCA odobrila proizvodnju novog sportskog automobila u formi modela "6C". Ovo samo potvrđuje da Alfa Romeo planira brojne novitete do 2022. godine, uključujući i veliki SUV (o čemu je nedavno već bilo reči). Budući Alfa Romeo 6C bi inače trebalo da bude coupe sa zadnjim pogonom, i to veći i skuplji od trenutne Alfe 4C, pri čemu bi verzija 6C Quadrifoglio mogla da ima 2.9 litarski biturbo V6 motor sa više od 500 konja.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alfa Romeo 6C za 2020. godinu

 

179375-alfa 6c.jpg

 

Informacije s početka godine potvrđuju da Alfa Romeo priprema novi sportski model koji bi mogao da bude predstavljen već krajem ove ili početkom sledeće godine, s tim što će njegova proizvodnja startovati na samom početku 2020. Sve ove informacije je još u janurau objavila tjuning kuća Pogea Racing koja se modifikacijom Alfinih modela više od dve decenije. Oni su se pozivali na svoje ''apsolutno pouzdane izvore'', navodeći da je kompanija FCA odobrila proizvodnju novog sportskog automobila u formi modela 6C. Budući Alfa Romeo 6C bi inače trebalo da bude coupe sa zadnjim pogonom, i to veći i skuplji od trenutne Alfe 4C, pri čemu bi verzija 6C Quadrifoglio mogla da ima 2.9 litarski biturbo V6 motor sa 510 konja. Međutim, zanimljive su i glasine o još jačoj varijanti, i to sa oko 650KS. Ta verzija bi raspolagala sa tehnologijom iz Formule 1, u formi KERS sistema.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...