Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
godja80

Punto mk.1 1.1 - štelovanje BRC monopoint-a

Recommended Posts

Pozdrav svima,

imam Fiat Punto 1.1 1998. godiste i od 2005. imam ugradjen BRC plinski uredjaj (mislim da je Lambda Controled System). Posto sam skoro menjao kablove, svecice i filter vazduha poceo je mnogo da trosi...10 i vise litara na 100km... sto je po meni mnogo za 1100 kubika...do sad mi nikad nije ovoliko trosio, a bilo je od 2005. godine i gorih zima neko sto je bila ova...Mene zanima, kako bih mogao da nastelujem da sve bude kao sto je bilo ranije (ili bar priblizno :) )... Da napomenem da je skoro bio kod majstora kod koga sam ugradio uredjaj, da mi promeni plovak u boci jer nije radio, i neki njegovi "salabajzeri" su kao uzeli to da PRESTELUJU...i prestelovali su ga: sad se desava da se gasi ponekad kad naglo ukocim, a na leru spusti obrtaje toliko nisko da se zatrese kao da ce da se ugasi, pa se ona unormali...

Zato bih voleo, da mi neko objasni kako da ga prestelujem da se bar ne gasi kad ne treba, i da malo smanjim potrosnju (mada ide toplije vreme, pa pretpostavljam da ce mozda da spadne sama... ili nece :) )

Isparivac je BRC, ima na njemu dva srafa: jedan sto se okrece gedoricom 10 i pored njega sraf koje je uvucen i okrece se imbus kljucem...naravno ima i onaj plasticni sraf na dovodnom crevu...

Hvala svima unapred, nisam uspeo da nadjem na forumu nista sto bi mi pomoglo u resavanju problema, pa se nadam da ce biti i drugima od koristi.

Pozdrav ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...