Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

image.jpg f11.jpg

Fiat Freemont je prvo Fiat vozilo koje se proizvodi u partnerstvu sa Chrysler Group. Ime modela podseća na osećaj slobode, kao što i pruža sigurnost da se ovo vozilo može suočiti sa svakom situacijom koju nam život može doneti. Fiat Freemont je dizajniran da zadovolji različite potrebe. Ono što treba jednoj tipičnoj porodici, traže prostran, udoban i svestran automobil, da ih preveze bezbedno i udobno kada god im to zatreba. Ovo vozilo kombinuje fleksibilnost i praktičnost sa svojim prepoznatljivim i originalnim stilom. Njegove dimenzije (489 cm dužine, 188 cm širok i 169 cm visok) garantuju optimalnu iskorišćenost unutrašnjeg prostora zahvaljujući međuosovinskom rastojanju od 2.9 m.

image.jpg image.jpg f15.jpg

Ukratko, Fiat Freemont je "Sve što želite od automobila": ovo je ujedno i slogan reklamne kampanje koja jezgrovito sumira višestruke karakteristike modela, opremljenog sa svime što je potrebno da idete gde god želite, sa onima koje želite, bez kompromisa. Karakteristični dizajn uključuje snažan i mišićav prednji deo i zadnji deo koji se odlikuje inovativnim LED svetlima. Materijali enterijera su moderni, meki na dodir. Tu su detalji sa hromiranim elementima, potpuno nova instrument tabla, na centralnoj konzoli je upečatljiv infotainment sistem sa 4.3" ekranom osetljivim na dodir. Dodirom ekrana kontrolišete brojne funkcije, među kojima i podešavanje temperature za tri klimatske zone, stereo sistem sa Radio/CD/MP3, USB port mogućnostima, AUX priključak, Bluetooth povezivanje...

f16.jpg f17.jpg

Fiat Freemont garantuje maksimalan prostor, udobnost i svestranost zahvaljujući 7 sedišta (u standardnoj opremi), gde je treći red sedišta lako dostupan jer se zadnja vrata otvaraju pod uglom do 90 stepeni, a vozilo je opremljeno i sa kliznim sistemom na ostalim sedištima. Sedišta u trećem redu se mogu preklopiti jednim jednostavnim pokretom nakon čega u potpunosti nestaju, ostavljajući vozilo u konfiguraciji sa 5 sedišta i stvaranje čak teretne platforme na prostoru koji su nekada zauzimala sedišta. Sedišta u drugom redu kao i suvozačevo sedište se takođe mogu preklopiti u potpunosti, što omogućava 32 različite konfiguracije sedišta. Drugi red se montira nešto vise od prvog, i treći red opet nešto višlji, što obezbeđujući maksimalnu vidljivost i udobnost za sve putnike.

f25.jpg f18.jpg f21.jpg

f22.jpg f23.jpg f24.jpg f26.jpg

Udobnost obezbeđuje i visok položaj sedenja tokom vožnje, prostrana i ergonomska sedišta, mnoštvo pregrada, veliki prtljažni prostor sa dve pregrade i teretne platforme za ukupan kapacitet do 1.461 litara (ekvivalentno više od 10 kofera). Ukupno postoji preko 20 odeljaka za odlaganje nudeći tako značajne dodatne kapacitete. Prednji naslon za ruke, na primer, je veoma dubok i garantuje maksimalni kapacitet. Suvozačko sedište sadrži pregradu ispod sedalnog dela, dok je pod u drugom redu sedišta mesto gde se nalaze još dve pregrade.

f18.jpg f20.jpg

Fiat Freemont pokreće 2.0L MultiJet sa turbinom promenljive geometrije, dostupan u varijanti sa 140 KS ili 170 KS, sa manuelnim menjačem i prednjim pogonom. Freemont će uskoro postati dostupan sa pogonom na svim točkovima sa 170 KS 2.0L MultiJet motorom i 276 KS 3.6L V6 dizel motorom, oba sa automatskim menjačima kako bi se obezbedila udobnost i sigurnost u isto vreme. Sa izuzetkom moćnog 3.6 litarskog Pentastar agregata uparenog sa odgovarajućim automatskim menjačem, svi ostali motori i menjači u ponudi se prave od strane Fiata.

Dizel motori su dizajnirani da ponude optimalan balans performansi, užitka u vožnji i potrošnji goriva. Maksimalni obrtni moment je 350 Nm na 1750 rpm i ostaje maksimalan do 2500 obrtaja u verziji od 170 KS (do 2000 obrtaja u verziji od 140 KS). Raspoloživi obrtni momenat u svakodnevnoj, najčešćoj vožnji ( do 3000 obrtaja u minuti), nikada ne pada ispod 300 Nm, izbegavajući neprijatan "downshifts" kod automatskih menjača i time povećava zadovoljstvo u vožnji. To čini motor veoma fleksibilnim sa ubrzanjem od 0-100 km/h od 11 sekundi i 195 km/h maksimalne brzine za verziju od 170 konja, odnosno 12.3 sekundi i 180 km/h za slabiju verziju od 140 konjskih snaga.

Fiatovi inženjeri su takođe optimizovali dinamičke performanse vozila. Upravljački sistem je zamišljen i proizveden korišćenjem direktne i precizne kalibracije i nudi upravljanje koje je u skladu sa očekivanjima pre svega evropskih klijenata. Dinamično upravljanje i udobnost su poboljšani zahvaljujući redizajniranom vešanju vozila. Prilagođavanja su se odnosila na razne delove dizajna vešanja, od geometrije, kalibracije amortizera...

image.jpg image.jpg image.jpg

Maksimalna sigurnost je obezbeđena sa 6 vazdušnih jastuka, ABS-om sa EBD-om, ESP (elektronska kontrola stabilnosti), Hill holder-om, što sve zajedno čini standardni nivo opreme Fiata Freemont. Tempomat je takođe standard. ERM (rollover mitigation system) koristi podatke dobijene od strane ESP senzora za detekciju potencijalnih rizika od prevrtanja i interveniše tako što može kočiti bilo koji točak pojedinačno i prilagođavanjem gasa.

Fiat Freemont ima inteligentni sistem koji brine o Vašoj prikolici - Trailer Sway Control (TSC). Kada senzori detektuju da se prikolica previše klati, sistem interveniše tako što automatski primenjuje adekvatno kočenje kako bi prikolicu stavio pod kontrolu i da izbegao dalje opasne oscilacije. Sa ovim sistemom vozači mogu da se osećaju bezbedno i sigurno prilikom transporta i najtežih tereta.

Da bi se olakšao izbor kupcima, u Italiji je Fiat Freemont prvo dostupan sa samo dva nivoa opreme: osnovni i Urbana, od kojih svaki zadovoljava specifične potrebe, kao i dve verzije 2.0L MultiJet 16v motora sa 140 KS i 170 KS, da zadovolji različite zahteve za performansama. Početni (osnovni) nivo ima visok nivo sadržaja kao standard: 7 sedišta, automatsku klimu sa 3 zone, radio/CD/MP3 sa 4.3" ekranom osetljivim na dodir, putni računar, 17-ce aluminijumske felne, svetla za maglu , tempomat, TPMS (Tire Pressure Monitoring Sistem), sistem za ulazak u automobil bez ključa, alarm.

Urbana nivo nudi još više, posebno u pogledu udobnosti i praktičnosti, sa Bluetooth-om, senzorom osvetljenja, kožni volan i ručicu menjača, zadnji senzori za parkiranje, krovne šipke, električno podesivo sedište vozača (6 pravaca +4 lumbalna podešavanja), sklopivi el.retrovizori, zatamnjena zadnja stakla…

Fiat je maksimalno olakšao kupovinu novog Freemonta tako što je slušao predloge i želje potencijalnih kupaca i omogućio im, u saradnji sa FGA Capital, garanciju od 8 godina bez obzira na broj pređenih kilometara u tom periodu, povoljnije uslove kreditiranja...

image.jpg image.jpg image.jpg

Malo još o 2.0 MultiJet motorima u ponudi...

Fiat voli da kaže kako je u pitanju druga generacija njegovog MJet motora. Dakle, sve počinje od, kod nas najpoznatijeg JTD (UniJet) koji se odlikuje direktnim ubrizgavanjem nafte, ali samo jednim ubrizgavanjem tokom jednog radnog ciklusa. Onda dolaze MultiJet motori koji imaju povećan pritisak ubrizgavanja goriva i to po prvi put toliko brzo da je moguće da dizna obavi svoj posao vise puta (zbog toga i naziv MultiJet) tokom jednog radnog ciklusa. To znači da će gorivo, ionako već pretvoreno u maglu zbog visokog pritiska ubrizgavanja, moći da se još finije ubrizgava, u manjim količinama, čime se obezbeđuje još manja potrošnja (zbog boljeg sagoravanja), plus će odziv motora na promene uslova vožnje biti brži jer se može brže prilagoditi i povećati ili smanjiti količinu ubrizgane nafte čak i tokom jednog radnog ciklusa (4 takta).

Ova druga generacija MJet motora može sve to isto, ali još brže, odnosno omogućava do 8 puta ubrizgavanje goriva tokom jednog ciklusa. Još bolje sagorevanje, još vise snage, veća pouzdanost, bez problema ispunjavanje euro5 normi (ima EGR i DPF)...sve to pružaju najnoviji MJet motori. U tih do 8 ubrizgavanja dizela ne mora uvek biti ista količina pri svakom, nego ona varira zavisno od uslova vožnje. Dovoljno je pogledati cifre i videti koliko to omogućava fleksibilan, elastičan motor...a, samim tim i udobnu, laganu vožnju. Prosto, kada god pritisnete gas, bez obzira u kom stepenu prenosa se nalazite, imaćete 300 ili vise Nm obrtnog momenta na raspolaganju. Fiat kaže da 2.0 MJet u Freemontu troši prosečno 6.4 litara.

2.0 MJet motori su upareni sa menjačima koji imaju 6 stepeni prenosa.

f14.jpg f12.jpg f13.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiat Freemont AWD na Salonu u Frankfurtu

68171-fiat%20freemont%201.jpg

Fiat je nedavno saopštio da je zatražio od Chryslera da poveća proizvodnju modela Freemont u Toluca fabrici u Meksiku, i to zbog potražnje koja je veća od očekivane. Odmah se krenulo i sa promenom planova za sledeću godinu, pa bi tokom 2012. u Toluca fabrici trebalo da se proizvede za trećinu više primeraka nego što je prvobitno planirano. Fiat je Freemont (u stvari Dodge Journey sa Fiat znakom) javnosti predstavio u martu ove godine na Salonu u Ženevi, a u početku je bio dostupan sa dva paketa opreme (Base i Urban) i sa 2.0 Multijet II dizel motorom u varijantama sa 140KS i 170KS.

Kako bi održao interesovanje za ovaj model, Fiat će na Salonu u Frankfurtu proširiti ponudu, pa će Freemont biti predstavljen i u AWD verziji sa pogonom na sva četiri točka i sa šestostepenim automatskim menjačem, kao i sa 3.6 litarskim V6 benzincem.

68172-fiat%20freemont%2011.jpg

Freemont AWD će tako od oktobra biti dostupan sa motorima 2.0 Multijet sa 170KS i sa 3.6 litarskim V6 benzincem od 280 konja, u kombinaciji sa šestostepenim automatikom.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiat Freemont AWD (sa pogonom na sva četiri točka)

77420-Fiat%20Freemont%201.jpg

Fiat je Freemont javnosti predstavio još u martu prošle godine na Salonu u Ženevi, a u početku je bio dostupan sa dva paketa opreme (Base i Urban) i sa 2.0 Multijet II dizel motorom u varijantama sa 140KS i 170KS. Kako bi održao interesovanje za ovaj model, Fiat je proširio ponudu, pa je predstavljen i Freemont u AWD verziji sa pogonom na sva četiri točka, koji dolazi sa 2.0 Multijet II dizelašem od 170KS i sa 3.6L V6 benzincem.

77422-Fiat%20Freemont%20111.jpg

Freemont AWD 2.0 Multijet II ima 170KS i 350 Nm obrtnog momenta, postiže maksimalnih 184 km/h, a do 100 km/h ubrzava za 11.1 sekundu. Freemont AWD 3.6L V6 raspolaže sa 280KS i 342 Nm, može do 206 km/h i do stotke ubrzava za 8.4 sekunde.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odlican auto po prihvatljivoj cijeni. Za evropske prilike, mozda da je malo manji.

Share this post


Link to post
Share on other sites

215321.jpg

dobro izgleda ovaj fremont,prava krstarica,al bi ja pre one balvane iza,sta je drva,sta bi bilo para kad bi sve prodao,mogao bi i da uradim chip na autu :harhar:

video sam samo jednom uzivo i sjajno izgleda ovaj fiat fremont :unworthy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja se stvarno zgrozim od ovih americkih grdobina i nihove saradnje :thumbdown: ... Da, znam celu pricu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiat Freemont Black Code 

 

02.jpg

 

  • Novi vrhunski krossover model brenda Fiat. 
  • Čeona rešetka, 19-inčne aluminijumske felne i sjanocrni okviri prednjih svetala. 
  • Standardna automatska kontrola klimatizacije sa tri zone, tempomat, kožni tapacirung i grejanje sedišta, senzori za parkiranje sa zadnje strane, satelitski sistem za navigaciju sa ekranom osetljivim na dodir od 8,4 inča i mapama, zajedno sa DVD plejerom i SD čitačem.
  • U prodaji u prvoj četvrtini  2014. godine. 
Fiat je izabrao Frankfurt za predstavljanje najvažnijeg dodatka Freemont postavke, potpuno novog Black Code nivoa opreme, koji će od početka 2014. godine doprineti učvršćivanju već sjajnih komercijalnih rezultata koji su do sada postignuti. Tokom preko dve godine prodaje, prvi Fiat koji je nastao iz partnerstva sa Grupom Chrysler prikupio je preko 60. 000 registracija širom Evrope, zauzimajući šesto mesto u svojoj klasi u Evropi u 2012. godini. U Italiji je Freemont vođa svoje klase dve godine zaredom (od jula 2011. do jula 2013. godine), a vozilo je na 7. mestu po broju prodatih vozila. 
Dostupan kao FWD i AWD, verzija Black Code se nalazi na vrhu postavke Freemont porodice, kako u pogledu sadržaja, tako i u pogledu stila. Sa jedinstvenim ekskluzivnim dizajnom, nova verzija nudi potpuno nove sjajnocrne detalje, vidljive na čeonoj rešetki, ukrase na retrovizorima i ekskluzivne 19-inčne aluminijumske felne. Okviri prednjih svetala su takođe crni, čime dodatno unapređuju izgled vozila. Unutrašnjost je zaista dizajnirana radi poboljšanja udobnosti i zadovoljstva pri vožnji i odlikuje se sistemom kontrole klimatizacije sa tri zone, tempomatom, kožnim tapacirungom i grejanjem sedišta (sedište vozača je električno podesivo), kao i sistemom ulaska/pokretanja bez ključa, senzorima za parkiranje sa zadnje strane i retrovizorima sa električnim sklapanjem. 
 

01.jpg

 

Sa jakim, odlučnim izgledom i punom opremom, Black Code nivo opreme nudi najbolje od najsavremenijih uređaja za informacije i zabavu kao deo standardne opreme. Ovo uključuje satelitski sistem navigacije sa mapama i ekranom osetljivim na dodir od 8,4 inča, zajedno sa DVD plejerom i SD čitačem, Bluetooth konekcijom, kamerom sa zadnje strane za parkiranje i Premium zvučnim sistemom sa 6 zvučnika, 368-W pojačalom i Subwoofer-om. Sve ovo zasigurno čini jedinstvenu i ekskluzivnu verziju. 

Fiat Freemont Black Code je idealno rešenje za kupce koji žele porodični automobil koji im omogućava da izraze svoju ličnost. Nova verzija je opremljena 2,0 MultiJet II motorom od 170 KS, sa FWD i ručnim menjačem ili AWD i automatskim prenosom, i AWD benzinskim motorom od 3.6 litara i 280 KS, sa automatskim prenosom.
 

03.jpg

 

Verzija Black Code je zaista iznad drugih, za model koji je dizajniran da zadovolji potrebe savremenih porodica i onih u potrazi za prostranim, udobnim i svestranim vozilom koje će zadovoljiti užurbani korak svakodnevnog života ili vreme dokolice tokom vikenda. Fiat Freemont dodatno upotpunjuje ponudu modela, ponovo potvrđujući svoju poziciju kao  ”All the cars you want” (Sva vozila koje želite). Njegova svestrana duša je uspela da pridobije nove tipove kupaca drugih vrsta vozila – karavana, kombija i krossovera – kombinujući fleksibilnost i funkcionalnost sa prepoznatljivim, originalnim stilom. Uz sve ovo i još više, svi nivoi opreme i verzije motora imaju vrlo konkurentne cene.  
Fiat Freemont postavka ima 4 nivoa opreme (Freemont, Urban, Lounge i Black Code), dva sistema vožnje (na prednji pogon ili aktivni AWD „po zahtevu“), dve vrste prenosa (ručni ili automatski, oba sa 6 brzina) i 4 verzije motora: 2,0 MultiJet II 16v od 140 KS ili 170 KS i benzinski motori od 2,4 litra i 170 KS i od 3,6 litara i 280 KS, pri čemu su druga dva deo Pentastar porodice Grupe Chrysler. 
AWD verzije uvek imaju prenos sa 6 brzina koji obezbeđuje sjajne performanse, zajedno sa preciznim i tihim radom, radi izuzetne udobnosti i zadovoljstva za volanom. 
 

04.jpg

 

 
 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovako je izgledao američki predak koji komotno može u strahote iz oglasa.  

Ko im dade da dizajniraju enterijer. 

 

2011_Dodge_Journey_SR_Irmscher_6.jpg 2011_Dodge_Journey_SR_Irmscher_7.jpg dodge_journey_07.jpg
 
Dodge_Journey_2009_1600x1200_wallpaper_0 Dodge_Journey_2009_1600x1200_wallpaper_0 Dodge_Journey_2009_1600x1200_wallpaper_1
 
Dodge_Journey_2009_1600x1200_wallpaper_1 Dodge_Journey_2009_1600x1200_wallpaper_1 Dodge_Journey_2009_1600x1200_wallpaper_1
 
Dodge_Journey_2009_1600x1200_wallpaper_1 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Ovako je izgledao američki predak koji komotno može u strahote iz oglasa.  

Ko im dade da dizajniraju enterijer. 

 

 

Apropo Dodge Journey-a

Uslužno smo prodavali jedan na placu, sa Wagenovim 2.0 TDI motorom. Sa njim je auto bučniji unutra, nego spolja. Završna obrada i plastike enterijera su takve da moraš da paziš da se ne isečeš prilikom dodira. Menjač - katastrofalan.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fiat Freemont Cross AWD

 

fiat%20freemont%20cross%2011.jpg

 

Danas su se pojavile zvanične slike još nekih od Fiatovih noviteta pripremljenih za predstojeći 84. sajam automobila u Ženevi. Cross verziju je dobio i porodični Fiat Freemont koji takođe odlikuju nešto atraktivniji dizajn, 4x4 pogon i bogatija standardna oprema. Ovaj novitet u gami modela Freemont je inspirisan SUV modelima i predstavlja (pro)terensku verziju sa nešto robusnijim izgledom koja bi trebalo da privuče nove kupce.

 

fiat%20freemont%20cross%201.jpg

 

Kao i njegov brat blizanac Dodge Journey Crossroad (predstavljen nedavno na sajmu u Čikagu), i Fiat Freemont Cross AWD je između dobio gloss black prednji gril i okvire svetla za maglu, Platinum Chrome krovne nosače, drugačije pragove, modifikovane branike sa zaštitnim elementima, crna kućišta prednjih svetala, set 19-inčnih Hyper Black alu točkova, crna kožna sedišta prošivena Light Slate Grey koncem, kožni volan, el. podešavanje prednjih sedišta, 8.4-inčni Uconnect ekran osetljiv na dodir...

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

A u Srbiji ... ja se ne secam da sam nekad ga nekad video uzivo, a deluje mi zanimljivo, podseca na amerikanca nekog, ali ne znam tacno, da li je Dodge neki ili nesto drugo ? 

Edited by beli_Punto

Share this post


Link to post
Share on other sites

Freemont se solidno prodaje u Evropi.

U 2013. ima minus od 27,1 % sa prodatih 18 825 kom.

 

Inače par postova višlje ima slika kako je nekada izgledao Dodge tj pre restajlinga. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

                                          FIAT Freemont Cross debituje u Ženevi

 

 

 

Nova verzija Pande 4x4 nije jedini FIAT-ov "kros" model koji će imati premijeru na ženevskom salonu. Na štandu italijanskog proizvođača društvo će mu praviti Freemont Cross.

 

              1299219385530c8a59ca0ff374200036_640x361

 

U odnosu na standardnu verziju modela Freemont, Cross varijanta se vizuelno razlikuje po potpuno novim prednjim i zadnjim branicima sa detaljima u Platinum Chrome boji, prednjom crnom ukrasnom maskom u viskom sjaju, 19 inčnim Hyper Black alu felnama i ukrasnoj hromiranoj lajsni koja se prostire duž pragova vozila.

FIAT Freemont Cross nudi i ekskluzivni enterijer sa novim kožnim sedištima. Kao standardni deo opreme na raspolaganju je Uconnect satelitski navigcioni uređaj sa 8,4 inčnim ekranom osetljivim na dodir, bočna kamera za parkiranje i premijum Alpine audio sistem sa šest zvučnika, pojačalom od 368W i sabvuferom.

U opremu između ostalog spadaju i električno grejani i pokretani spoljni retrovizori, šest vazdušnih jastuka, osvetljeni držači za čaše, daljinsko otključavanje i kretanje bez klasičnog ključa, sa startnim dugmetom, i audio kontrole na volanu.

 

              288263005530c8a5ca0bb1852090302_640x3618

 

Vlasnici modela Freemont Cross moći će da prilagođavaju enterijer po svojoj želji, zahvaljujući 32 konfiguracije sedišta. Automobil ima i više od 20 odeljaka za skladištenje stvari i sitnica, raspoređenih po celoj kabini, sa ukupnim kapacitetom od 140 litara.

Obaranjem drugog i trećeg reda sedišta, dobija se zapremina prtljažnika od približno 1,5 kubnih metara.

Freemont Cross dostupan je sa 2.0 MultiJet II dizelašem sa 140 KS. Motor je povezan sa šestobrzinskim manuelnim menjačem, a snaga se prenosi na prednje točkove.

Isti dvolitarski dizel motor nudi se i u verziji sa 170 ks. Osim manuelnog menjača i prednjeg pogona, na raspolaganju je varijanta sa pogonom na sva 4 točka i automatskom transmisijom.

Reč je o aktivnom pogonu 4x4, sa kontrolnom jedinicom koja koristi senzore da izmeri prijanjanje sva četiri točka, nakon čega odlučuje kada da prenese pogon na zadnje točkove. Ovaj sistem uključuje se samo po potrebi, doprinoseći manjoj potrošnji goriva.

Poput modela FIAT Panda Cross i Freemont Cross naći će se u prodajnim salonima u jesen 2014. godine.

 

 

 

izvor - b92.net

Edited by Dante Bg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni se ovaj Freemont mnogo svidja ne razumem zasto se vecini ne svidja, ali privlacno je sto je 2.0 i jos dizel sa malom potrosnjom s obzirom na velicinu a i registracijom. Vecina nas smrtnika bi i mogla u Srbiji da ga vozi samo kada bi nam neko poklonio :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skoro sam video jednog u Batocini na talijanske table, sasvim pristojno izgleda i svidja mi se, ali nema ko da mi pokloni ;(

Malo bezim iz teme, ali videh na tv-u nekog mesanca pande i jeep-a, sad sam na telefonu pa ne mogu da trazim slike, uglavnom freemont je za njega supermodel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...