Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
malac1971

Moj GRANDE PUNTO 1.4

Recommended Posts

Pozdrav. Evo da se pohvalim kupio sam Grande punto 1.4. Do sada sam vozio Stila JTD kojeg sam predstavio na sledecem mestu:

Kada sam ga kupio i Kada sam ga prodavao.

Stilo me sluzio odlicno ali sam dosao do solidne ponude da uzmem ovog GP i na kraju se odlucih za njega.

GP je 2007. godiste ali je prvi put registrovan 2008. godine. Kupljen je kod nas i odmah pri kupovini ugradjen plinski uredjaj Tartarini.

Redovno odrzavan u ovlascenom servisu. Auto je bio kupljen na lizing ali je vracen jer tadasnji vlasnik nije mogao da placa rate jer su bile u svajcarcima, a svajcarac je skocio skoro duplo.

Ja sam ga uzeo takodje na lizing po povoljnim uslovima jer mi supruga radi u lizing kuci.

Auto ima je 1.4 sa 77KS u dinamik opremi.

Evo nekih slikica:

IMG427.jpg IMG428.jpg IMG429.jpg IMG445.jpg IMG447.jpg

IMG430.jpg IMG432.jpg IMG433.jpg IMG437.jpg IMG434.jpg

Evo da vam navedem i prve utiske.

Do sada sam za nekih 10 dana presao oko 1000km. Nisam se jos navikao u potpunosti. Nije ni priblizno osecaj kao u stilu ali je mladji, noviji i mislim da ce mi biti isplativiji za voznju jer je na plin, a ja imam dosta gradske voznje. Za sada to sve moze da prodje a za kasnije cu vam preneti iskustva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala vam na lepim zeljama.

Odmah sto hocu jeste da stavim zastitu ispod motora pa sada trazim da kupim.

Da li ko zna gde da kupim krovni nosac za GP i da li odgovara od nekog drugog Punta 1 ili 2 na primer?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ne odgovara nosac ni od keca ni od dvojke. Gledaj da nadjes original Fiat za GP, jako fino izgleda, i tu je negde po ceni sa kvalitetnim aftermarket resenjima (thule)

p.s. sit da se navozas!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Druze auto je superiska cak ima i one finese u enterieru kao sto su kvake u boji , dugme rucne kocnice i jos par sitnica.. Dobro nam dosao GP club :)

Sto se sus pleha tice pogledaj ovu temu...

http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=45638&st=0&p=723794&fromsearch=1entry723794

Edited by Mateo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zelim ti puno predjenih km bez kvarova :thumbsup:

Zelim ti puno predjenih km bez kvarova :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo ljudi da vam kažem neka iskustva sa mojim GP.

Pre nekoliko dana moj GP je prešao 100000km. Za sada ja prezadovoljan.

Imao sam peh sa sajlom menjača, jer mi je pukla, ali sam utvrdio da je nju trebalo da u garantnom roku zameni servis ali tu izmenu nisu uradili i ona je pukla na 65000km. Cena centralne sajle (postoji i druga koja je sa strane ručice menjača) sa zamenom i transportnim troškovima za deo (sajla pukla u CG) je bila 90 eura. Do sada sam radio na svakih 15000km servis (zamena ulja i svih filtera - cena oko 4000din) i na 60000km zamenjene prednje pločice i samo poravnati diskovi. Na blizu 100000km sam odradio čišćewe kompletnog sistema za ubirgavanje i dizni (četvrta dizna se bila začepila) što sam platio 4000din. Plinski uređaj sam do sada servisirao na 60000 i na 90000km, pri čemu sam samo zamenio filtere i jedan elektro ventil što sam platio ukupno 6000din. Takođe, na oko 80000km sam morao zameniti sve 4 orginalne fabričke gume kada sam kupio 4 tigar sigure 185/65-15 za 25000din. Prošle godine sam kupio 4 zimske Barumove gume 175/65-15 za 24000din.

Prema mojim proračunima GP mi je najmanje potroši na putovanju ka Grčkoj, gde mi je proračin pokazao (sa koferom od 450l na krovu i non-stop upaljenom klimom) 6,2l plina (nisam koristio benzin). Ove zime najveća potrošnja mi je bila 9,5l plina ali uglavnom gradske vožnje kada je napolju bilo izrazito hladno.

Edited by malac1971

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da vam prenesem još neka iskustva.

Moj GP je do sada prešao skoro 125000 km. Na 120000 km sam uradio veliki servis kod Gorana na Altini (svi kaiševi, vodena pumpa, svećice, ulje, filteri, rashladna tečnost i dodatan 1l ulja je koštao 25500 din.), kao i servis plinskog uređaja kod Pane AG (3000din.). Auto i dalje ide dobro i bez problema. U međuvremenu se pojavio mali luft u levom kraju spone, pa sam zamenio i kraj spone kao i celu sponu sto me sve koštalo 4500din. Potrošnja plina se na relaciji Batajnica - Centar grada, svakog dana, kreće oko 7 do 7,5l, a sve uglavnom zavisi od Gazele i mogućnosti da se vozi po gradu (nisam trkač i nigde ne žurim).

 

Ja sam ovim automobilčićem zadovoljan. Moram da napomenem da sam ušao u razmatranje da ga menjam i zapeo mi je za oko jedan bravo. Pa da se malo reklamiram, možda će ovaj GP uskoro biti na prodaju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znači još jedan komšija? :) 

Lep ti je GP,a kilometraže fascinantne.Koliko vidim po pisanju stukao si preko 20 000km za malo jače od mesec dana? Toliko ja za oiko 2god pređem  :laughing:

Share this post


Link to post
Share on other sites

E pre neki dan rekoh da sam ušao u razmatranje da zamenim mog GP sa Bravo. Evo reših dilemu i za kratko vreme kupih FIAT BRAVO 1.4 16V !!!

U isto vreme i GP je koro neviđenom brzinom promenio vlasnika.

Edited by malac1971

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...