Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

E to je zeznuto sto on nije isao odmah za njim. Ne znam sta da ti kazem,ja sam isao odmah za kamionom,samo sto je drugi covek sa kolima naleteo na mene a ne ja na njega i znam da ni taj covek nije kriv nego kamiondzija jer je izazvao to  i zbog toga znam sta bi bilo da je i on isao odmah za tim Mercedesom. Samo dobrog advokata i verujem da ce to moci da se popegla malo na sudu. Ako smatraju to sve kao jednu saobracajku (sto bi bilo super za tebe) a vidim da je tako na ovom zapisniku verujem da ce se izvuci tvoj surak lako sa dobrim advokatom. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

caxony, tebi nije frka to treba šurak da razmišlja. 

Ako u tom čukanju nije bilo kontakta sa Mečkom, može da bude problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ne znam brate, zaludeo sam skroz. Vozim skoro 20 godina, presao sam mnoooogo kilometara i nikad nisam ni video zapisnik o saobracajnoj nesreci, a kamoli ucestvovao u nekoj. Sve ovo me ubi skroz! Interesantan podatak: auto sam kupio 04.10. 2012., ostao sam bez njega 04.10.2014.! Slucajnost ili...?!

 Sudbina druze. Tako je sudjeno bilo. Ja sam imao saobacajku 2 avgusta za Sv. Iliju i kazu samo Bog i Sv. Ilija da su nas spasili i mene i cala. Sta da ti kazem kad mi je prednji tocak bio ispod sedista i jos kad me je udario promenio mi pravac kretanja,isao sam na krovu u kontra smeru preko 20m. Tako je sudjeno i sta da se radi. Sve je super kad su oni dobro. Interesantno je da sam i ja tu negde imao ovu saobracajku 2009god., negde izmedju Lazaraveca i Stepojevca.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Milan Stilo

To ti kazem, on je naisao na saobracajku. Nadam se da ce moci advokat malo to da ispegla. Ma Ibarska je cudo, svasta se tamo desava. Sve u svemu, bitno je da su svi zivi i zdravi. Posto se sudbina malo umesala u sve to, mogao sam i ja biti za volanom sa decom u kolima... ne znam vise sta da mislim!

@ivan.ik

Kada bi Generali sutra, posle zavrsenog sudjenja i zakljucka da je surak kriv, trazili pare nazad od njega, ja odmah ode peske za Bgd u njihovu filijalu :laughing: ! A nije bilo nikakvog kontakta sa meckom. Jedini kontakt moje maree je sa sestrom multiplom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To da li je on išao neposredno iza njega ili je naleteo sekundama kasnije trenutno nije od značaja (a verovatno ni kasnije). Da nije bilo prvog udesa, ne bi bilo ni drugog tako da je onaj ko je izazvao prvi odgovoran i za drugi. Slično kao i rupa na putu... ako je obeležena onda je kriv onaj ko je u nju uleteo, a ako nije obeležena onda je kriv onaj ko je trebalo da je obeleži bez obzira da li je ta rupa tu od malopre ili od pre dve nedelje. Jednostavno, tvoj šurak je vozio normalno, nije ustanovljeno da je on kršio bilo koje pravilo saobraćaja. 

 

Dakle, da ne bi lupao glavu, uradi prvo ovo sa osiguranjem. Vidi šta će ti reći, pa ćeš onda na osnovu njihovog odgovora (koji će biti sa mnogo iskustva) videti da li to ima potencijal da se razdvoji kao dve odvojene saobraćajne nesreće ili da ostane kao jedna. Takođe ćeš videti i da li postoji potencijalna mogućnost da tvoj šurak dobije neku krivicu i da li postoji potreba za advokatom. 

 

Dakle, sve nakon odgovora osiguranja. ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Od znacaja je i to velikog. Da je isao odmah iza Mercedesa glava ga ne bi bolela sad, veruj mi. Samo bi se izjasnio na sudu da je pokusao da izbegne da ne dodje do kontakta izmedju njega i Mercedesa i gotovo. Dok je ovako situacija drugacija, mada opet zavisi i do advokata. Pitanje je sto on nije ukocio ako je isao po ogranicenju? U 06:00 nije mrkla mrak pa da ga nije video,znaci ipak ga je video al je isao brzo i nije stigao da ukoci na vreme,to je prvo sto ce da kaze javni tuzioc. E ako izboksuju da je on  isao odmah za njim to je super,veruj mi. Kazem ti ja sam imao slican slucaj i bilo je namestanja i svega i jedva posle 4 godine ja sam to zavrsio mada od osiguranja jos nisam naplatio,sad njih tuzim. ZNci probaj malo da sse raspitas u osiguravajucoj kuci i on nek nadje dobrog advokata,moj ti je savet. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naravno, odmah u ponedeljak idem u osiguranje da cujem njihovo misljenje. Trebalo bi da se nadjem i sa nekim likom koji radi te naplate od osiguranja, pa da cujem i njegovo misljenje. Moram se dobro pripremiti pre nego sto krenem u bilo kakvu pricu, zato sam se i obratio svima vama :thumbsup: !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovaj je poznanik, ne bi trebalo da me zahebe, a i samo mi savet treba. Inace, znam da su oni "opasni" likovi, al' opet kazem, ovo je prijateljski.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mislio sam na one strucnjake koji uzimaju dobar procenat onoga sto bi i ti uzeo od osiguranja 

 

Uvek advokati uzmu od Osiguranja više nego što bi Osiguranje inače isplatilo pojedincu (oštećenom) koji nema advokata. Da nije tako, odakle onda uopšte posao za te advokate koji rade štete? ;)

Ne treba biti u zabludama da Osiguranja isplaćuju pravednu naknadu (štetu). Ne. Isplatiće minimum koji moraju, a za optimalni iznos moraju da se poteraju advokatima.

 

Kada je udes samo sa materijalnom štetom to je prekršajni postupak. Brže ide, brže bude gotov Zapisnik.

Kada u udesu ima povređenih lica (svejedno da li su lake ili teške povrede), ili mrtvih lica, onda je krivični postupak. Vodi ga mesno nadležno tužilaštvo. Zapisnik onda bude gotov u dužem roku, tj. tada je rok do 30 dana. Zapisnik Policija šalje u tužilaštvo po službenoj dužnosti. Imajući u vidu datum udesa koji si naveo, predmet je već u tužilaštvu.

Broj predmeta si morao dobiti, naveden je i u Zapisniku...u njemu piše na kraju protiv koga je Policija podnela prijavu i dostavila je tužilaštvu uz Zapisnik.

Onda u pisarnicu Suda i tražiš podatke po tom broju predmeta. Podnosiš molbu za kopiranje sudskih spisa. Molba se uvek odobri, ali mora da se ispoštuje procedura. Tako sam ja svojevremeno kopirao kompletan Zapisnik.

 

Generalno, čim se dođe do krivičnog postupka, bolje je uključiti advokate.

Previše je procedura, rokova, da bi običan čovek (laik) sve to mogao lako da isprati, završi, a da ne remeti svoj ritam obaveza.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@neshaoct

Sve je tako kako si napisao, na zapisnik sam cekao od 04.10. kada je bila saobracajka, do 10.11. kada je zavrsen zapisnik. Postupak se vodi u Lazarevcu i dobio sam broj predmeta kada sam isao da podignem zapisnik, samo sto mi nisu rekli da mogu ja da trazim ostalu dokumentaciju, vec da ako "IM" treba (nisam skapirao ko su "IM") mogu da traze sluzbenim putem. I slazem se da je bolje ukljuciti advokata kad je vec krivicni postupak. Ali to je vec pitanje za suraka.

 

Danas sam bio kod poznanika koji radi procene i naplate steta i covek mi rece da sacekam par dana da se raspita, ali da mu sve ovo ne deluje dobro po mene. Po njemu, onako na prvu, ovo su dve odvojene saobracajke, tj. traktor i meca resavaju izmedju sebe, a moj auto i multipla izmedju sebe. U tom slucaju kriv je surak, jer je presao u levu traku, moje osiguranje isplacuje stetu multipli i to je to. I sve to, verovatno, kad se zavrsi sudjenje. Opet kazem, to je na prvo citanje zapisnika, sacekacu par dana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Savet ne samo za ovo nego inače... uvek sve radi redovnim putem, a neko od poznanika ako može neka pomogne na tom putu... ako od starta kreneš od poznanika veza i vezica zapetljaćeš se bespotrebno. 

 

Na tvom mestu, otišao bih prvo u sud i tražio fotokopiju tih papira da vidiš protiv koga je pokrenut postupak. Iz toga možeš videti i koga policija smatra odogovornim za koje delo, pa samim tim možeš videti i da li tvog šuraka terete ili terete ovog sa Mercedesom... Nakon toga, odeš lepo u osiguranje i uradiš ovo o čemu smo već pisali. U međuvrmenu će se i poznanik javiti, ti ćeš mu reći šta si uradio i to je to... ako može, pomoći će, ako ne može nikom ništa, hvala mu i eto. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeste druze, u pravu si skroz... Nego, kako to ide, sud je u Lazarevcu, koji radi od 7 do 3, isto kao i ja, pa onda nemam auto, pa svasta nesto... Naravno, moje d.pe je u pitanju i moram sve da organizujem, al' nesto ne ide... Bice valjda sve kako treba...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jbg. Valjda ćeš proći što bezbolnije.

Zbog ovakvih stvari se trudim da ne vozim tuđa i ne dajem svoja kola nikome.

Važno da su svi čitavi a za kola.....jbg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aj mala pomoc,ne moze covek svega da se seti, i ako sam to radio ....,a i da podelim to sa vama,naime mog kolegu harmonikasa i jos dvojicu ,ukupno tri auto udario je jedan pijani(1.43) izleteo na trotoar,sto je najcrnje i on je muzicar i polupao tri auta na parkingu-razneo i pobegao sa lica nezgode,uhvacen je.....

Kolege harmonikasa ford fokus iz 2002 god 1.8 dizel-karavan u full opremi,nema zadnjeg kraja i prelomio se kod zadnjih vrata...

Pitanje je,kakva je situacija,kada kolega ode po zapisnik u Policiju,jel on bese sa tim ide u osiguravajucu kucu,tacnije osiguranje tog lika sto ga je polupao i hoce li osiguranje doci na adresu kolege, da proceni stetu,jer auto nije u voznom stanju i zna li neko koja je od prilike kataloska vrednost tog Ford Fokusa,ako auto ode u totalnu stetu ?

Edited by Bane23

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako je bilo povređenih lica (dokumentovano povređenih, a ne ono ''bolelo me, ali nisam išao kod lekara, niti je dolazila Hitna'' po nekoga), onda je to krivični postupak i Zapisnik će biti gotov do 30 dana. Obično bude par dana pre isteka tog roka. Ali, Zapisnik neće moći niko da preuzme (osim njegovu prvu stranu) jer se šalje po službenoj dužnosti tužiocu. Od njega će moći da se uzme kopija Zapisnika uz prethodno podnetu molbu za kopiranje. Prva strana budućeg Zapisnika će biti gotova do 10 dana od dana udesa.

 

Ako povređenih nije bilo (ili jeste, ali nije dokumentovano ništa), onda je to prekršajni postupak i kompletan Zapisnik bude brže gotov, rok je do 10 dana. Može da se uzme komplet Zapisnik od Policije, prostorije Dunav Osiguranja, Ustanička 128. Nema veze čija je polisa, ovo je samo zgrada Dunav osiguranja, a inače ta dva šaltera (prekršajni i krivični) su ustvari MUP-ovi šalteri.

 

Na toj prvoj strani Zapisnika ćete videti podatke učesnika u nesreći, a prvi će na spisku biti taj pijani, videćete kod koga ima polisu i broj njegove polise obaveznog osiguranja.

Kad to saznate, onda se obraćate njegovom osiguranju i podnosite zahtev za nadonknadu štete. Šteta može biti materijalna (za auto), i nematerijalna (za povrede, bol, strah). Naravno, povrede moraju biti dokumentovane, inače ne postoje. Može i sad da se ode do lekara ako su povrede još uvek tu, bolovi, nema veze ako je prošlo 3, 5 ili 7 dana od nesreće.

 

Kada podnesete zahtev njegovom osiguranju, oni šalju svog procenitelja, obično to bude brzo, tipa 2-3 dana od podnetog zahteva. Dođe i napravi Zapisnik o oštećenju na vozilu (vozilima). Može da vas zove da budete tu dok on to radi, ali i ne mora. Dobar je običaj da pozove vlasnika da prisustvuje. Možete, a i ne morate da potpišete taj Zapisnik. Ja bih ostavio nepotpisano jer time sebi dajete lakšu mogućnost da kasnije dopunjavate zapisnik o oštećenjima ako bude trebalo. Može se naknadno dopunjavati i ukoliko se potpiše, ali je lakše ovako bez potpisa oštećenog, čisto da mu neko nekada ne kaže ''što si potpisao ako nije zapisnikom bila evidentirana sva šteta na autu''.

 

Već tu će vam usmeno reći hoće li biti totalna šteta ili ne. Po tome što si opisao biće.

Kad stigne papir, tj. obračun koji će biti urađen na osnovu Zapisnika o oštećenjima na vozilu, u njemu će pisati da je vrednost popravke plus vrednost ostatka vozila (olupine) veća od vrednosti vozila na dan udesa (ekonomska totalna šteta), odnosno da se ne isplati popravljati.

Isplaćuje se kataloška vrednost na dan udesa minus vrednost ostatka.

 

Za katalošku vrednost...idi u bilo koju agenciju za registracije, daj podatke o vozilu i kazaće ti koja je kataloška vrednost na dan udesa. Merodavan je jedino katalog AMSS.

Nije merodavan nikakav katalog Osiguranja.

Nije merodavan nijedan sajt na kome se prodaju polovnjaci.

Nije merodavno koliko košta takav auto na placevima.

Nije merodavno ni da Isus Hrist siđe sa neba ponovo posle 2014. godina i kaže koliko taj Focus vredi.

Merodavan je samo katalog AMSS.

 

Osiguranje neće ni dinara isplatiti sve dok ne bude kompletirana dokumentacija. U to spada i komplet Zapisnika, a ne samo njegova prva strana.

Prva strana će biti dovoljna da znate kom Osiguranju da se obratite, da podnesete zahtev, da njihov procenitelj dođe, sastavi Zapisnik o oštećenjima na vozilu, ali ne i da isplati. Zbog toga, ako je bilo povređenih, nema novca sve dok Zapisnik ne bude komplet gotov (bar 30 dana), pa onda od tužilaštva tražiš da kopiraš....pa ga tako kopiranog dostaviš Osiguranju...pa prođe još, čini mi se 15 dana roka za isplatu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije bilo povredjenjih ,jer su kola parkirana bila,s tim sto je policajac rekao da ce zapisnik biti za 30 dana,jer ce krivicno da ga gone, zbog bezanja sa lica mesta i potere,nemam pojma,njega su uhvatili tako,sto je otisao u hitnu zbog povreda ,a hitna zvala policiju i tako povezali da je to to....e sad mozda bude gotov zapisnik i za 10 dana,nemam pojma....E sad policajac im je rekao da odu u policiju po zapisnik.... i to za neke 3 nedelje ne pre... ! ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislio sam od strane mojih kolega,vozila su im bila parkirana,samo mi nije jasno ,voleo bih da mu vidim auto,kako je bio u voznom stanju da pobegne....a ova vozila unistio,inace udario ih je for mondeom,modelom iz 97,8 godine....

On je nekih sat vremena posle toga otisao sam u hitnu,jer je slomio zub,razbio arkadu,usnu i nos...e sad.... ne znam u koju ce grupu to spasti,posto su policajci rekli da se ceka zapisnik 3 nedelje i da idu u stanicu u obrenovcu po zapisnik ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koliko je tačna informacija da se moźe prijaviti povreda iz udesa u roku od 30 dana ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Povreda se može prijaviti dokle god ona postoji...znaju lekari šta može biti povreda iz udesa, a šta možda neko samo pokušava da je ''provuče'' kao povredu iz udesa.

Realno, laka telesna povreda teško da će ostaviti tragove od 30 dana...


...posto su policajci rekli da se ceka zapisnik 3 nedelje i da idu u stanicu u obrenovcu po zapisnik ?

 

Sve što sam pričao je za BGD, ne znam gde se ide u Obrenovcu za Zapisnik. Idite tamo gde su vam rekli. :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...