Jump to content
FAS Goran
boki

Prolazak na crveno / nepropuštanje pešaka

Recommended Posts

Da, nije on mislio na bilo šta drugo osim da mu daš koju crvenu novčanicu. ;)

 

Pošto se niste ''dogovorili'', sad ti ostaje da čekaš poziv od suda za par meseci. Tamo ćeš reći da nisu tačni navodi zapisnika, da si prošla na žuto u interesu bezbednog odvijanja saobraćaja (npr. bio je auto iza tebe koji si videla u retrovizoru da neće moći da se bezbedno zaustavi, ili neki drugi auto koji je skretao u raskrisnici nije poštovao pravo prvenstva pa si stala i pustila ga da prođe kako bi izbegla sudar, ali dok si čekala da on prođe upalilo se žuto na koje si prošla jer u interesu bezbednog odvijanja saobraćaja nisi smatrala da je dobro da ostaneš na sred raskrsnice...ili šta već odlučiš da kažeš), da imaš svedoka (tu koleginicu) koja će to da potvrdi. Tako ćeš ''kupiti'' sebi još par meseci vođenja postupka.

 

Kada budeš išla na Sud, prvo će te sudija pitati opšte podatke, uključujući i prihode koje imaš svakog meseca. Što manje prihode kažeš, to bolje po tebe kada dođete do kazne, pre svega do načina plaćanja kazne. Ali, ne ''sumnjivo'' male jer ako smatra da treba, sudija može da proveri ono što kažeš. Zato, umereno smanjivanje. Pričaj samo ono što imaš legalno prihoda, što ide preko računa, obavezno spomeni da imaš kredit (ili više njih) i da jedva sastavljaš od prvog do prvog. To je sve važno kako bi dobila (po okončanju postupka) opciju plaćanja novčanog dela kazne u nekoliko rata, a ne odjednom. Počni već sada da ostavljaš mesečno po koju hiljadu na stranu...i skupićeš dovoljno.

Kazna za fiktivnu adresu, beše valjda 10.000 dinara.

Bilo bi dobro da u narednih par nedelja prijaviš novu adresu, čisto kad ti budu slali poziv za par meseci da stigne gde treba, i da izbegneš i taj prekršajni postupak oko fiktivne adrese.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala vam puno. Danas sam saznala šta znači to "namigivanje" :thumbdown: , prvi put se susrećem sa nekom kaznom, nisam znala kako to funkcioniše. Radim, ali nisam prijavljena, znači faktički ne radim. I da hoće sudija da proveri ok, imam račun u banci, ali na njemu nema priliva novca.  Igrom slučaja, na poslu kao čestog gosta imam advokata. Ispričala sam mu šta mi se desilo i on mi reče da to može da se ispegla, da će mi pomoći. Tipa kad mi stigne poziv za sud, da se ne pojavim taj put, pa stigne drugi, onda će on poći samnom i daću svoju izjavu i tražiću suočenje sa pandurom... Pa kad dodje sledeći poziv, ja ću biti strašno bolesna, tj sprečena da se pojavim, pa sve tako u krug. Dok ne prodje dve godine, i to onda zastareva, tako on bar tvrdi da može. A na toj adresi mi živi burazer, pa mi prosledi poštu koja mi je potrebna. Šta vi mislite, jel to izvodljivo što mi taj advokat kaže?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeste. Svaki put kada ti nešto stigne cimaj njega i to je otprilike jedini način kako možeš da se izvučeš, samo da ti on pomogne da ti sudija ne istrgne nešto iz konteksta kada daješ izjavu. Što se adrese tiče, ako na toj adresi ima neko ko će primiti tvoju poštu ili te obavestiti da ti je nešto stiglo onda nema potrebe da menjaš bilo šta ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Covek je hteo da izadje u susret ali nije imao nacina. Uputio me je bio od koga i sta dalje da trazim ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zdravo svima, malo da se posavetujem oko suđenja. Ovo mi je prvi prekršaj za 15 godina, ali eto po novom zakonu maaaaasan :) Voznja zaustavnom kod Dusanovca, vozio sam jedno 200-300 m, zaustavio me presretac. Uzeo kao podatke vratio se za minut i rekao nemojte to vise da radite. Od tad je proslo godinu dana. Naravno pisao je.


 


Ovde sam vise da se pravno posavetujem sa vama jel da im olaksam necu svakako, a 8 meseci bez dozvole ja sam svakako propao nacisto tako da izgubim nemam sta.


 


Stigla su 3 poziva. Sva tri poziva stigla su na pogresnu adresu. Dakle, napominjem ja sam REDOVNO PRIJAVLJEN na novoj adresi pre nego sto je stigao prvi poziv, oni salju na staru kod roditelja. Treci poziv tj. ono gde kazu ako se ne pojavim tad i tad privešće me je samo ubacen u sanduče. Dakle, da sam npr. u svađi sa roditeljima ili da ni oni ne žive tu šta bi se desilo i što bih ja bio dužan da to znam?


 


Pre par dana je bila patrola rekle nam komšije, ali ni moji roditelji nisu bili tu, često su na vikendici. Dakle, oni i dalje ljudi nisu jednostavno pogledali gde ja živim, nemam nikakav problem i ne želim da ih izbegavam kad dođu na pravu adresu. Šta mislite koji je sledeći njihov korak?


 


Da li još proglašavaju fiktivne adrese ili kako i da li tad imam osnova da se žalim jer nikada nije dostavljeno na ispravnu adresu? Napominjem da još 2 godine minimum ne moram da menjam nikakva dokumenta a auto na svoje ime nemam, tako da ja mogu da čekam. Meni lakše da čekam fiktivnu dok ne zastari svakako nego da me privode.


 


Imam još godinu dana do zastare tako da svako planiram advokata i sve po redu pa ćemo videti...


Edited by Vinko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kažnjen zbog prolaska na crveno - prijavio ga drugi vozač

 

semafor zr.jpg

 

Vozač iz američke savezne države Kolorado veoma se iznenadio kada mu je stigla kazna za prolazak na crveno na osnovu prijave jednog građanina.

Džejk Tarnbul je vozio svoju Suzuki Vitaru kroz Vudlend Park u Koloradu. Dok se približavao raskrsnici, svetlo na semaforu počelo je da se menja, ali je on ipak nastavio da vozi jer je procenio da ne može da se bezbedno zaustavi. Ubrzo mu je stiglo neprijatno iznenađenje u vidu kazne za prolazak na crveno u iznosu od 120 dolara, a na Džejkovo zaprepašćenje prekršaj nije bio snimljen saobraćajnom kamerom niti ga je detektovao policajac - kazna mu je napisana na osnovu prijave drugog vozača.

 

Naime, izvesni Vilijam Sajps, koji se vozio u svom automobilu, svedočio je da je Tarnbul prošao kroz raskrsnicu na crveno. Zanimljivo je da je Sajps nekada bio zamenik lokalnog šerifa, pa mu je verovatno ostala navika da ''lovi'' one koji prekrše zakon, bez obzira na to što se time više ne bavi. I dok je Sajps bio izričit da je Tarnbul prošao na crveno, ovaj to negira navodeći da je na semaforu u trenutku prolaska kroz raskrsnicu bilo žuto svetlo.

 

Ipak, policija je poverovala Sajpsu. I to ne zato što je nekada bio pripadnik organa reda, već zbog toga što - prema lokalnom zakonu - svaka osoba koja primeti saobraćajni prekršaj može da ga prijavi. Potrebno je samo da iznese policiji detalje o prekršaju, kao i opis vozila, te da se pismeno obaveže da će o tome svedočiti na sudu ukoliko to bude neophodno. U lokalnoj policiji navode da mesečno prime 30-ak takvih prijava, ali da građani uglavnom izgube interesovanje da idu do kraja kada saznaju da će možda morati da se pojave na sudu. Zato se broj napisanih kazni na osnovu građanske prijave svede na svega 5-6 godišnje, a jedna od njih bila je ona koja je izrečena Džejku Tarnbulu. On se međutim ne miri sa tim i navodi da će se žaliti sudu.

 

''Nikad nisam čuo za nešto ovako. Jednostavno, ne izgleda mi pravedno'', kaže Tarnbul za Kolorado san i dodaje da bi se žalio čak i kada bi kazna iznosila samo 1 dolar. ''To je poput nekakvog distopijskog grada u kome ste non-stop pod nadzorom'', smatra on.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sam u tunelu dugom 17 km: Kako je jedan vozač ignorisao više od 63 crvena svetla na semaforima?

 

219059-tunel.jpg

 

Koliko crvenih svetala vam je potrebno da biste shvatili da ne smete da vozite zadatom rutom? Uglavnom jedno!

 

Međutim, jednom nemačkom vozaču (starom 25 godina) nije bilo dovoljno ni 63 jer je tek na 64. shvatio da nešto nije u redu. On je vozio zatvorenim tunelom Gotthard, dugačkim gotovo 17 kilometara i nije stao na ni jedno od 63 crvena svetla. Tak kada je ugledao 64. i rasvetu na drugom kraju tunela shvatio je da nešto nije u redu. Zatim se okrenuo na dve pune linije i vratio. Incident se dogodio u noći kada je policija u švajcarskom kantonu Uri otkrila da je automobil nemačkih registarskih oznaka ušao u zatvoreni tunel Gotthard. Nemačkom vozaču nije bilo čudno da tunel prolazi sam, odnosno da nema drugih vozila. Tokom vožnje niko nije povređem, ali će 25-godišnjak ipak na razgovor s tužiocem, koji neće biti prijateljsko druženje. Zbog posebnog drumskog prevoza tunel Gotthard je bio zatvoren nekoliko sati. Na sreću Nemca, u vreme kada je on prolazio, posebni transport još nije bio u tunelu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...