Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Izgleda da nismo sportski tipovi.Niko se nije pozabavio temom o transportu bicikala. :yes Ukratko,kako transportovati bicikl za neke pistojne pare.Ako pogledamo cene nosaca,ispada da je jeftinije kupiti bicikl tamo gde odes nego ga nositi...Da li je neko nasao finansijski bezbolan nosac za bicikle,recimo do 50e.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pokušaj kod JUGOBICIKLA u (Generalna Ždanova, ili Resavska kako li se sad zove) ako tako što još postoji. Inače vidjao sam u Metrou. Mislim da može cela konstrukcija da se završi za te pare.... Ja inače vozim bicikl preko 50 godina i potpuni sam fanatik sa tom spravom (nažalost nemam Colnago) ali imam ozbiljan trkačni bicikl koji ima najveći mogući ram. Stojao mi je na krovu - vertikalno, sa dignutim sedištem, klatio se u vožnji, ali nikad nije pao (nedajBože). Treba da gledaš one sa kontraokrenutom sedištem - na dole - oni su stabilniji. Najlepša varijanta je da celu konstrukciju nakačiš iza zadnje haube, ali postoji mogućnost da ih neki kreten zezne odpozadi.... Medjutim kupovinom "gospodje" odustao sam od transportovanja bicikla i odlučio se da ceo krug oko Ade pravim od kuće....

NOSAČI NA ZADNJOJ OSOVINI

MXR4_16MLP.jpgTU909_300B.jpg

KROVNI NOSAČI

TU591_200C.jpgAR2220_01MLP.jpg

EVO TI JEDAN JEFTIN:

nosac_bike_funV.gif

CENA: ..................... (po komadu)1701,58 din(uključen PDV)

izvor:http://www.takolako.rs/user/dodatna-oprema-za-bicikl/nosac-bicikla-bike-fun/44_867_10783_1_0_0/item.jsp

Edited by Damjanović

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo za motazžu iza vozila teško da ima za Fiata. To mi je više za karavane od 5+ metara.

Univerzalni nosač tj. dve poprečne šipke koje se montiraju na krovu (mislim da je za bravo, punto, stilo isti) je oko 50tak eur. Na to se onda kalemi po želji: nosač za skije, bicikl, kofer ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ima Kole. I to baš sam video na Bravo-Bravi... Ima caka da se prilagodi.. Jedino što nisam lubitelj tog rešenja je što ti je zadnji vidik (za vožnju u rikverc) dosta otežan, pa ne znaš gde si kad kreneš u natrag, a i hauba ti je blokirana dok su bicikli namontirani. Krovni nosač je bolji što se tiče upotrebljivosti samog vozila, ali oseća se "ljuljanje" celog vozila u krivini, pogotovu ako su tri bicikla na krovu montirana i nije baš lako dizati dva ili tri puta bicikl na krov, posebno, srednji ukoliko se tegle tri bicikla na krovu. (prosečna težina bicikla je oko 15 kila x 3 eto 50 kila sa sve konstrukcijom - ne bi bilo tragično da nije u pitanju visoko težište, a potom i pojava ljuljanja automobila). Mislim da je to idealno rešenje za duža putovanja, recimo kad kreneš iz mesta gde živiš u "zavičaj", pa tamo hoćeš da teraš bicikl, al ako želiš da ga teraš u mestu gde živiš - teraj ga od kuće bez kola i nosača i gluposti...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najpovoljnija varijanta je nosač bicikla za peta vrata. Bilo je u Zagrebačkoj ulici u onoj manjoj radnjici prema dolaznom peronu autobuske stanice.

U Resavskoj je sad Planet bike i imali su neke fensi varijante sa fensi cenama :smoke:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heh,Damjanovicu...Ona krovna varijanta nije jeftina uopste.Dok kupis krovne nosace da bi na njih kalemio nosace to ispadne skup sport.Meni bi pasovalo nesto sto ide pozadi,za dva bicikla,da mogu da odnesem deci do Ade i slicno.Kad bi se isprsio za krovne nosace onda bi mogao nosac za bicikl da napravim i sam.Ona skalamerija sto se kaci pozadi,kosta boga-oca.U stvari,kad bi nasao negde euro kuku,za moj auto,na nju bi se mogao napraviti nosac,pa lepo na bajonet,skini-stavi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jesi li pokusavao negde da nadjes euro kuku pa nisi uspeo ili gledas da kupis polovnu? I mene uskoro ceka ugradnja pa me zato zanima. Imam par kontakta ali ih jos nisam zvao.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nesto gledah...100e.Mene zanima vise kako izgleda sistem,pa da napravim.Samo umesto kuke da na bajonet naticem konstrukciju nosaca za biciklu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pa moraš da imaš osnovni krovni nosač ako hoćeš na krov. Ovo je samo dodatak za bicikle. Mislim da u metrou ima jeftinih krovnih nosača.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja se nisam bavio tom tematikom zato sto ja vozim bicikl, a ne transportujem ga kolima ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koliko bi sedmogodisnje dece trebalo da krene iz Zeleznika na Adu,da bi stiglo jedno zivo? <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako imate sedišta na obaranje pozadi, i još ako je sedište deljivo, bicikl se najbolje transportuje tako štu mu skinete prednji točak i onda ga ugurate od pozadi u tu rupu.

Inače imam i onaj nosač za kuku za dva bicikla, i prilično se dobro pokazao u praksi. U početku sam bio nepoverljiv prema njemu i stalno sam mislio da će sve to da se raspadne jer ipak skalamerija se drži samo u jednoj tački! Kupio sam ga odavno u "Planetbajku" za nešto oko 30 EUR ili više.

Ali prava stvar za auto (ali i brod, kamper) je sklopivi bicikl od 20" (što bi Nemci rekli Faltrad ili Klapprad). Nešto kao stari pony ali sa alu ramom i kvalitetnim delovima. Veoma lagan, lako se sklapa i ide u jednu putnu torbu tako da ga uvek možete držati u kolima. Pa slobodno možete kad idete negde, parkirati malo dalje... samo ga sastavite i otpedalate do cilja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam fanatik za voznju bajsem, ortak i ja smo za sezonu presli preko 1000km. Sto se tice transporta, nisam fan tih nosaca jer mi je sve to nesigurno, vise sam za varijantu skinem tockove i lagano u gepek, jer svaki malo ozbiljniji bajs ima srafove za rucno skidanje tockova, ne mora kljuc ili klesta, i vrlo lako se sve to montira nazad :) tako da ja tako upraznjavam prenos bajkova na udaljenijju lokaciju :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve je to Ok, ali kad se u kombinaciju umeša žena i dvoje dece koji bi isto da voze kao i tata (mama tek da vidi kuda tata vozi), deca da budu kao i tata, tu je već malo komplikovanije. Bajsu skineš točak, uteraš ga u prtljažnik, ali moraš da oboriš sedište - a gde će onda deca.. Da trče uz kola? ne ide. Mora da ima neka konstrukcija, jeste da sve to izgleda klimavo, ja sam se uvek ježio u krivini da mi bicikli ne pretegnu i ne prevrnu kola, ili da mi se sa krova ne otkači bajs, pa da fijukne po pešacima...ali to se nikad nije desilo. Jeste, klate malo, ali tolerantno. Sve se to izdrži... Voziti sa decom je uživanje.

E Bokija - idi u Planet bike na Dorćolu, jedan blok pre Galeta Muškatirovića, pitaj dečurliju koja se tamo igraju - svi znaju gde je to. Izbor je fantastičan!

Edited by Damjanović

Share this post


Link to post
Share on other sites

NOSAČI NA ZADNJOJ OSOVINI

MXR4_16MLP.jpgTU909_300B.jpg

A i cene. :crybaby: Gledao sam na dizalici neki Bravo.Ima euro kuku.Na moje cudjenje,kuka je vrlo prosta i laka za napraviti.Onda bi na nju jednim klikom mogao da se stavi nosac za bicikle,koji se takodje da napraviti.Idejno to je ova varijanta...Sa Mecke.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Damjanovic

Ma ja sam to vise iz licnog iskustva, a kada dodju zena i deca i sve to sto zivot pruza...potpuno se slazem za konstrukciju :)

Planet Bike ima i u Vojvode Stepe, cim se udje sa kruznog toka mozda 100-150m. Ja sam tamo pazario bajs i sve je u najboljem redu. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dragi Kejde, to dolazi iznenada i nepredvidljivo. U ponedeljak legneš ko momak, u utorak imaš sve..OŽENJEN!! Sve je to onaj "vrhovni" udesio, malo se mi tu šta pitamo..mislim, odlučimo koji će mo nosač za bicikl da kupimo i to, ako se još ženi dopadne živa zgoda!

@Bokija> Ovaj na mečki izgleda zgodno i za rukovanje i za pakovanje (dizanje na krov je malko zjb-no, pogotovu što u dignutom položaju bicikla moraš da nišaniš šine gde ulaze točkovi. Pogodićeš 10 puta, (jedanaesti nećeš, pa se desi i po koje ulubljenje..). A i klate se bicikli i stalno onaj osećaj da će da odleti..

Jedino što je lično meni vožnja u rikvrc sa "gospodjom" dosta problematična - imam utisak da bih napravio dar-mar u pokušaju da se naguzačke uparkiram..

Bolji se definitivno ovi "iza kola"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thule_Highway.jpg

Kod nas nije bilo sanse da nesto ovako nadjem za normalne pare. Navatah ga u Svici za 40eur. Tako se krecu cene polovnih Thule nosaca. Mislim da je za Punta, ovo najjbolji nacin prevozenja bajsova. Oni koji imaju kacketic pozadi ne mogu da koriste ovakav nosac.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam nedavno natovario 4 bicikla, dosta stvari i nas petoro u kolima. Sledece godine moracu nekako da utrpam i peti bicikla ali moracu nekako da promenim taktiku. Moze da stane 5 bicikala ali onda nema mesta za stvari. I ja sam intezivno u potrazi za nekim dobrim nacinom za prevoz bicikala..

 

2i3i.jpg  scki.jpg  

 

snyv.jpg  s5w7.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Krovni nosači su ok, ali bih uvek jurio model kod kog se fiksira ceo prednji točak, a ne klasične nosače koji bicikl hvataju za cev. Druga dobra opcija su krovni nosači kod kojih se skida prednji točak i viljuška zabravljuje u nosač.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li Punto classic može da izdrži da nosi 3 bicikla na duža putovanja?

Koji nosač je sigurniji za Punta, ovaj što ide na gepek

 
zz110.jpg

 

ili ovaj što ide na kuku

 

zz111.jpg

http://www.ebay.de/itm/FAHRRADTRAGER-HECKTRAGER-FAHRRAD-FAHRRADHECKTRAGER-ANHANGERKUPPLUNG-AUTO-PKW-/251099190370?pt=Autozubeh%C3%B6r&hash=item3a76ad9462

 

3 bicikla su teški 45 Kg, u knjižici za Punta piše da kuka može da se optereti sa 60 Kg max,

 

Ovaj prvi je jeftinija varijanta pošto ne treba kuka i nisam pronašao na netu da je iko imao problema sa njim, ali nisam nigde našao da je na Punta stavio 3 bajsa, ne znam da li je 45 Kg veliko opterećenje za 5 vrata, ili je to za Punta mala maca kao i za ostala kola?

volio bih da čujem vaša cenjena mišljenja.

Hvala na vremenu

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...