Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Brava i Bravo su bili jedni od onih automobila koji su se zestoko podmladjivali pa tako ima primeraka koji su 1998 godiste a u saobracajnoj dozvoli su 2000 ili i mladji.

To se generalno lako proveri  pregledom plastika oko motora na kojima su pecati kad su proizvedene.

Ako su sastrugane ili istopljene onda se zna da je podmladjen auto. Takodje brojke na staklima nisu merodavne jer su se nastancavale samo tako.

Ovo sto ih ima iz 2002 godine je moguce takodje  jer  je carina pre dve godine carinila kola po datumu prve registracije pa se neretko desavalo da neka kola iz 2202 budu prvi put registrovana 2005 i da nasa carina tako zavede ta kola.

Sad postoji homologacija  i kola ne mogu da budu podmladjena nego samo postarena jer su npr. u januaru 2003 prvi put registrovana ali su proizvedena 2002 i  iako je carina placena za auto iz 2003 po homologaciji je 2002 i tako ce se voditi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moj bravo se vodi u saobraćajnoj da je 2002, po eper je proizveden aprila 2001.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da je tvoj Bravo uvezen ove ili prosle godine nema sanse da bi bio 2002  jer ovi sa pregleda gledaju sve po broju sasije.

Tako sam ja rosle godine uvezao jednu Oktaviu  registrovanu u septembru 2009 koja se i vodila kao 2009 pa sam platio carinu na to godiste ali kad je dosla na homologaciju  ona je proizvedena  u novembru 2008 i tako su je krstili.

Povracaja carine nema jer je u saobracajnoj dozvoli 2009  a ja imam stariji auto godinu dana.

Do pre ovih pregleda ona bi opusteno bila 2009 godiste bez razmisljanja.

Zato danas kad kupujem kola obavezno uzmem broj sasije i ukucam u vin decoder  taj broj i izbaci mi kad je auto napravljen. Bas nedavno sam imao jednu Alteu 2007 gde kad sam ukucao broj dobio sam da je oktobar 2006 sto automatski znaci da ne mogu da je platim toliko i to sam i pokazao italijanima  ali po njima je to 2007  i nismo napravili posao jer sam ja davao manje novca zbog godista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo da nešto dodam: od nedavno su počeli da svaki auto koji je registrovan od 01.03. zavode u tom godištu, nevezano za to da li je zvanično proizveden prethodne godine.

Naravno, pričam o automibilima iz uvoza i datumu prve registracije na stranoj saobraćajnoj.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eto ja uvezao u decembru Oktaviu  koja je bila registrovana 29.08.2009. i ovi je na osnovu sasije spustili na 2008.

A ja platio carinu na 2009 plus sto nisam imao eur1 pa je carina placena 114000 dinara.

A da vrate pare na razliku u godini nisu imali nameru.

Znaci to je bas od skoro.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam uvezao prosle godine u avgustu matiza koji je registrovan prvi put 2006 a auto je proizveden negde kraj 2005 i auto je carinjen i pise mi u saobracajnoj da je 2006god.isto tako sam uvezao skodu oktaviu u oktobru negde koja je 2002 god.al je prvi put reg.2003god.i tako mi se sad vodi da je 2003 god. Ne znam kako su vama to radili.

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, voodoons said:

Naravno, jer drugačije nije ni moguće. E sad, kad budeš prodavao auto, stavljas 2002. ili 2001. godiste?

Staviću da je 2001, uz napomenu da je u saobraćajnoj 2002. Mada nemam nameru da ga prodajem, za par dana ga preuzimam od majstora, malo ga je žena razbila pa je morao na sređivanje.

P. S.  

Auto sam kupio na placu 2010 godine. 

Edited by marko.jovanovic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvo, jedan veliki pozdrav za sve clanove ovog foruma sa kojeg sam iscitao sate i sate materijala o kolima :)

Drugo, manje vise mi je hitno potreban auto, zena trudna, nemamo auto i jelte kretanje po ovom vremenu sa stomakom i mojim i njenim postaje sve teze i teze :D

Posto sam finansijski ogranicen na jeftinije automobile po mogucstvu sa TNG a na drugu stranu moram neke standarde da ispunim (5 vrata i klima su manje vise glavni), da ide koliko toliko solidno... za oko mi je zapao Fiat Brava 1.6 16v :)

Znam da trazim skoro nemoguce..da je voznja jeftina zbog jelte buducih obaveza koje cu imati, da su delovi i servisi koliko toliko ok sa cenom a opet Fiat mi je nekako logicna opcija za to, da je registracija isto tu negde (1.6 16v je ok) bla bla da ne duzim dalje posto verovatno ste skontali sta sam hteo da kazem 

 

U oglasima mi je za oko zapala ova http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/8359984/fiat-brava-16-16v-benzplin fiat brava. Spolja i iznutra deluje super, ono sto ne mogu da znam je kakav je motor i ostale stvari sto treba proveriti..al ajd, voleo bih da cujem misljenje ovde sa foruma sta misle o auto gore iz oglasa? Na sta bih trebao da obratim paznju ako budem isao da ga gledam, neki eventualni problemi koji bi mogli posle da me zadese, i ako se vi nesto setite slobodno dodajte :)

 

Pozdrav

 

 

Edited by neshaoct
spojeno by Ivan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja bih preskako sa ugrađenim plinom sem ako nema papire sa istorijom uredjaja i servisiranja... Ugradjuju ljudi svašta... Posle problemi koje ne moze niko da resi.. Ja imam bravu 1.6 16V ali zbog toga sto prelazim 3-4000 km godišnje neću da ugrađujem plin... Inace benzina mi srce 10-12l sigurno i da mi je to primarni auto, odmah bi ugradio dobar uredjaj.. Ono sto je majstoru za plin bitno jeste da je motor sa agregatima Full ispravan.. Ja sam zadovoljan mojom bravom, drugar mi je dovezao iz DE od prvog vlasnika sa 160k km..

Sent from mighty voodoo magic ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...