Jump to content
FAS Goran
bokija

Bravo / Marea - šuspleh

Recommended Posts

Uzo sam Kobaje bez senfa :lool: Razmisljao sam o modifikaciji,ali opet mi treba original za osnovu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nabavljen sus-plek.Nije bas u najboljem stanju i od Maree je al cu da vidim kako pasuje pa da odlucim dal da ga stavim il da pravim drugi prema njemu.Ako je neko zainteresovan i ima gde da radi mozemo da napravimo nesto.Ja nemam garazu a ide ruzno vreme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stavio sam sus-pleh od Maree...Nisam mogao da se nacudim da prednji deo ne pasuje zbog oblika branika.Mislio sam da ce biti problema sa zadnjim delom,kad ono...Ipak moze da se prebudzi i uklopi da dobro stoji.Naravno,za celu stvar je potreban kanal.E sad,da sam zastitio plinski uredjaj koji je iza leve maglenke,jesam.Drugo,samo na kratko sam uspeo da smasim na oko 130 kmh jer Avalski nema dosta pravca,ali,razlika je drasticna.Kompletno drugi zvuk u kolima i drugi osecaj na volanu.Ne pricam ni o kakvom subjektivnom osecaju,cinjenica je da pri vecim brzinama izostaje huk vetra kojeg nisam ni bio svestan dok nisam probao danas auto.Sve u svemu vredi truda a i svih 25 e koliko je kostao,i ribanja i budzenja...Ko ne primeti razliku,sigurno ima problem sa sluhom i utrnule ruke :lool: jer stvarno razlika je d..pe i glava.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Razlikuje se od originala,tako da i nije neka mustra,a s druge straneda se lepo uklopiti.Malo sam ga sredio i popravio,tako da je sad u pristojnom stanju.Opet,ako neko ima kanal mozemo da napravimo sablon za aluminijumski pleh,jer sad kad sam malo apsolvirao kako to izgleda i uz pomoc ovog,moze da se napravi sablon.I ako sam resio svoj problem ja i dalje nudim pomoc ostalima da i oni nabave ves za zimu ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

neko mi je rekao da je uspeo da nadje sus pleh za bravu ili u YU-lukasu ili miloceru po znatno povoljnijoj ceni nego original.obe firme se reklamiraju u halo oglasima.moju mareu 2.0 leti vozio bez zimi sa susplehom,korisna ali ne ineophodna stvarcica.

Share this post


Link to post
Share on other sites

He,mi ovde teramo svasta i bez svacega.Sa druge strane zbog trivijalnih stvari koje se na zapadu podrazumevaju mi nikad ne dozivimo da dobijemo maximum iz nasih auta.Redovan servis,dobre gume,dobro gorivo,pa na kraju i taj sus-pleh.Ja licno sam to do sad mogao samo iz tudjeg iskustva i moje teorije da skontam koliko je stvarno korisno,sad mogu da tvrdim iz prakse da je premasilo moja ocekivanja u pozitivnom smislu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

bokija je u pravu kako bre neutice na aerodinamiku pa sa sus plehom vazduh samo prolazi ispod kola bez zadrzavanja u haubi,tako je i verovatno manji pritisak na prednji deo automobila sa donje strane i normalno je da auto sa te strane postaje aerodinamicniji i smanjuje brujanje u samoj kabini

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeste,usmerava vazduh niz auto bez punjenja motornog prostora.Posto je ispod logicno veca rupa nego na grilu,vazduh odozdo ulazi u motorni prostor,vrtlozi se i stvara polje visokog pritiska koje destabilise prednji deo kola tako sto ga odize od zemlje umesto da ga lepi.Naravno.taj povecani pritisak takodje ne dozvoljava vazduhu da prodje kroz gril i hladnjak sto daje i losije hladjenje.Ako pogledas bilo koji prednji spojler na nekom autu,njegov zadatak je da ispod auta pravi podpritisak da bi auto bolje prianjao za put,a sus-pleh je nastavak spojlera koji ispraca ostatak vazduha niz auto bez vrtlozenja i kocenja a samim tim i prianjanja na podlogu.Zastitom donjeg postroja na super-automobilima dobija se i preko sto kilograma prianjanja vise pri velikim brzinama..... :cool

Share this post


Link to post
Share on other sites

...bre bokija, napravi ti nauku od tog šuspleha... ;)

Za upravljanje, aerodinamilku i hlađenje motora, i šta sve već, taj šuspleh nema veze...

I na Bravi, i sada na Stilu ( kao što sam već napisao ) nemam taj šuspleh, i nikakvih problema te prirode nemam...

Po satu 180Km/h sa oba auta, i to ne jednom ili dva puta...i nikad problema...ni sa upravljivošću, ni sa hlađenjem, niti sa bilo čim drugim...

Taj pleh je tu zbog mehaničkih oštećenja, i to je sve. :cool

Kad jednog dana budeš vozio ovaj auto, pa još išao 300+ Km/h, onda je već druga priča...ali se kod njega ne završava na običnom plehu...

...Zastitom donjeg postroja na super-automobilima dobija se i preko sto kilograma prianjanja vise pri velikim brzinama..... :cool

A, kakve veze imaju tvoj ili moj auto sa tim super automobilima ?

Da možda ne razvijamo iste brzine, ili imamo ista ubrzanja...ili imamo težak motor sa 8 ili 12 cilindara...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vidis,ima velike veze.Isturi samo prstic kroz prozor pri 140 kmh pa ces shvatiti da ne moras ici 300 da bi omao probleme sa aero dinamikom.Inace,vise od polovine sigurnosti u voznji koju pruza oblik karoserije,dakle vise od pola je zasluzan donji deo auta.Ako nigde nisi nista procitao o stvarnoj svrsi aerodinamike kao neceg sto odrzava vozilo stabilnim a ne samo radi smanjenja otpora vazduha da bi sa manje snage razvio vecu brzinu,onda si se bavio samo sminkerajem.Na kraju,stavi na svoj auto,koji poznajes kako ide i lezi na putu pa posle voznje ako ne primetis ogromnu razliku onda.... :?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kukuuu nista te ne razumem :lool: Dobro.Šus-Pleh :lool: Mrzi me da uključujem Srpsku tastaturu :? Već sam počeo i da pišem bez kvačica.Za Puntišu bi trebalo da ima plekova ko šaše po otpadima.Ja sam za Smareu dao 25 e al je bio u jadnom stanju.Inače tamo gde trenutno nisu imali najavljivali su cenu od 50 e.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sanke pleh forice :)

Onaj sto ti zatvori odozdo...ja sam mislio to pleh sto ide npr izmedju auspuha i poda na nekim mestima, mislio sam da je tog tipa plek

U zivotu nisam video to na Puntu, mada iskreno slabo sam zagledao puntima pod haube, volo bi ga i ja al ako je red velicine 50 evra...samo nek šišti vetar :D turio bi jedan ozada ko na ferariju da me drži spuštenog ko što reče brm-brm-baaaa

Share this post


Link to post
Share on other sites

50e to mu je cena nema jeftinije

ustvari ima bokija prodaje svoj za 49e da bi kupio nov :lool: :lool: :lool:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Teško,to je plek od Maree bre,dobio sam bar 12 konja.Definitivno nema kod nas u gradu,ovaj mi dono čovek iz Čačka.Znači mora da se potrazi negde van grada.Ovaj je bio u jadnom stanju pa sam ga dobio za 25 e,mozda negde može da se naleti povoljno ko putuje.Inače,evo ja prokuco naška slova.Odličio sam da ponovo počnem da ih koristim.Počeo sam da se gojim od silnih progutanih kvačica :lool:

Share this post


Link to post
Share on other sites

nasao sam nov ima da se kupi za 3600dingera bas za bravo, cu da ti kazem gde ima da se kupi al da se zakevis da neces da pricas ovde ovima sto smatraju da to neutice na aerodinamiku :lool: :lool: :lool:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Treba da moze, ja sam stavio MKII na MKIIB tj. zastavu 10 i sve pase sraf na sraf. Koja je cena, cisto informativno?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^^ 2050 RSD šuspleK u Yu Lucas, moraju malo rupe da se "gadjaju", ali može da se odradi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posto je moj sus-plek izela jedna mala kuca,resio sam da ga napravim od aluminijuma.Zna li neko gde ima da se kupi dijamant ili obican 3mm plek od aluminiminimuma?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...